Connect with us

Politica

Amendamentele deputatului Mihaela Huncă au fost aprobate în comisia de învățământ și respinse la votul din Parlament

Published

on

Deputatul botoșănean Mihaela Huncă a depus două amendamente la legea bugetului de stat prin care solicita diminuarea sumei alocate partidelor politice și înființarea a 4000 de cabinete de medicină școlară și 3500 de cabinete psihopedagogice.

Parlamentarii Pro România nu au participat la votul legii bugetului deoarece niciunul dinte amendamentele depuse de ei nu a fost aprobat de majoritatea PSD-ALDE-UDMR.

„Parlamentarii Pro România au participat la ședință dar nu au participat la vot. Prognozele care stau la întocmirea bugetului au fost nerealiste. Ne referim la creșterea economică, defitul scăzut și inflația. Nu o spunem noi cei de la Pro România ci specialiștii care au studiat proiectul de buget. Pro România a avut câteva amendamente. Nu am venit cu mii de amendamente ci au fost amendamente pe domenii de activitate. Bugetele pentru autoritățile locale îi transformă pe primari în sclavii ministerelor. Vor nevoiți să meargă la ministere, să aibă avizul partidului aflat la guvernare. În ceea ce privește amendamentul privind sprijinul Republicii Moldova, referitor la construcția de grădinițe și reabilitarea de grădinițe, a fost și acesta respins. Era o mână de ajutor pentru frații noștri de peste Prut. Toate amendamentele depuse de Pro România au fost respinse”, a precizat Mihaela Huncă.

Parlamentarul botoșănean a avut două amendamente care vizau sistemul de educație și care nu ar fi presupus un efort bugetar extraordinar de mare.

„Au fost respinse inclusiv cele două amendamente pe educație. Amendamentul privind înființarea și dotarea de cabinete medicale școlare a fost respins în final, chiar dacă la comisia pentru Învățământ acest amendament a trecut. De altfel, și realizarea a câte un cabinet de asistență psihopedagogic în fiecare unitate cu personalitate juridică, a fost respins la comisia de buget și în plen. Am susținut în plen cele două amendamente. E clar că s-a votat după cum au fost indicațiile. PSD, ALDE și UDMR au votat împotriva acestor două proiecte chiar dacă la comisia de Învățământ au trecut în unanimitate. A trecut proiectul cu vitamina D dar acest proiect care rezolva problema cabinetelor de medicină școlar, nu a trecut. Am primit telefoane de susține din toată țara. Au spus că dacă e nevoie de semnături, îmi transmit semnături. Din păcate, nu semnăturile sunt importante ci votul celor din parlament”, a mai spus Mihaela Huncă.

Singurul amendament votat de parlamentarii Pro România și care a trecut de votul din parlament a fost cel privitor la creșterea alocațiilor copiilor.

„Noi cei de la Pro România, am votat amendamentul referitor la alocații. Alocațiile nu au mai fost mărite încă din 2015. Era normal să se mărească și alocațiile, în contextul în care s-au mărit salariile și pensiile”, a mai spus Mihaela Huncă, deputat Pro România.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad