Connect with us

Economic

Conduce o companie cu 450 de angajați, are afaceri în Botoșani și a tipărit 3 milioane de afișe și șervețele cu mesajul: ROMÂNIA VREA AUTOSTRĂZI

Published

on

Un om de afaceri care deține mai multe restaurante în mall-urile din România și care are aproximativ 450 de angajați, s-a săturat să mai suporte bătaia de joc a guvernanților și a decis să reacționeze. A realizat 3 milioane de afișe și 3 milioane de șervețele pe care le va împărți clienților din restaurante. Pe toate acestea  este scris mesajul: ROMÂNIA VREA AUTOSTRĂZI!

Suceveanul Ștefan Mandachi este proprietarul rețelei Spartan și are restaurante în aproape toată țara, inclusiv în Botoșani. S-a săturat să tot audă promisiunile guvernanților că vor face și că vor drege… S-a decis să ia atitudine și a comandat 3 milioane de afișe și 3 milioane de șervețele cu mesajul: ROMÂNIA VREA AUTOSTRĂZI. Le-a distribuit în restaurantele sale și fiecare client primește câte un afiș și un șervețel.

Redăm mai jos postarea omului de afaceri Ștefan Mandachi cu privire la autostrăzile din România:

“N-am ce face și (din nou) citesc știri despre (Auto)strada Moldovei. Îmi sar în ochi câteva cuvinte atât de optimiste încât mă încearcă un surâs calm:  ”studiu de fundamentare”, ”studiu de fezabilitate”, ”indicatorii tehnico-economici”. Aflăm cu lacrimi în ochi de bucurie că vom avea autostradă la Suceava până în 2026. DOUĂ MII DOUĂZECI ȘI ȘASE!!!  :)))))))))))

În 2008 se băteau cu pumni-n că vom avea o stea de autostrăzi în toată România până în 2016. Am stat zen cu toții, cu botul pe lăbuțe, timp în care au murit nevinovați pe drumuri prieteni, colegi, rude.

Din 2008 China, Dubai, Polonia, Ungaria, Croația, Cehia, Slovenia s-au construit sute de mii de km.

Nu fac politică, nu sunt activist, nu fac parte din nicio organizație, mișcare sau asociație. Sunt Ștefan Mandachi. Nici cel mai frumos, nici cel mai corect, nici cel mai fericit om. Dețin o companie cu 450 de salariați pe care am construit-o de la ZERO.

Dacă-i spun unui angajat că îi ofer condiții mai sigure, mai bune și mai bănoase începând cu 2026, îmi dă și două palme și pleacă de ieri din firmă. În schimb, Statul îmi cere fix pe 25 să achit integral, pe loc, taxe și impozite dar îmi oferă condiții normale din 2026. Am restaurante în toată țară așa că transportul costă, durează și contează.

Multe dintre persoanele care lucrează pentru compania mea nu le cunosc și nu le-am văzut niciodată. Eu locuiesc în Suceava, dar am oameni care lucrează în Turnu Severin sau Constanța, cărora, din păcate, nu am reușit încă să le strâng personal mâna. Asta și din cauză că de la Târgu Jiu la Botoșani faci 15 ore cu mașina.

Trebuie să fiu în primul rând preocupat ca ultimul angajat din cei 450 să-și încaseze banii, apoi achit integral și la timp taxele la stat, tva, impozite, cote și restitui creditele. Abia apoi mă gândesc la profitul firmei, după care la dividendele mele și în cele din urmă cum să reinvestesc banii. Asta dacă au mai rămas și de reinvestit. Eu trebuie să-mi toc creierii cum fac banii, cum îi păstrez, cum îi împart cu salariații și cum îi multiplic. Apoi mecanismul continuă și se repetă.

Conduc compania mea de șapte ani. Cine este responsabil pentru toate performanțele? Cine este vinovat pentru toate pierderile, lacunele, dezordinea, haosul, risipa? EU. Atât Vinovatul cât și Lăudatul au nume și prenume: Mandachi Ștefan.

Așa cum eu decid în srl-ul meu, așa și o mână de oameni au decis pentru ”srl-ul”  România.

Într-un singur an în România mor 2000 oameni în accidente rutiere. Mai mult decât au murit la revoluție. Conform statisticilor cei mai mulți dintre ei mor în Suceava, județul în care locuiesc și eu.

Pe cale de consecință, eu trăiesc în cea mai riscantă zonă din Uniunea Europeană din punct de vedere rutier.

Din două mii de oameni, măcar unul moare nevinovat pe drumuri! De ce să moară un om nevinovat din cauza drumurilor? Nu vreau să stau la doi metri sub pământ, așa că mă întreb, în SRL-ul numit România, cine anume se face vinovat pentru că n-am un singur centimetru de autostradă în Moldova și riscul de a deceda nevinovat în trafic este cel mai ridicat?

Există vinovați cu nume și prenume pentru toți nervii pe care mi i-am făcut pe șosele de 15 ani de când am permis de conducere?

Există nume și prenume pentru că mi s-a pus viața în pericol sau că am stat la volan ani în plus? Că mor oameni nevinovați? Că pot fi strivit de tiruri, că-mi cad bariere în cap pe drum botezat ”EUROPEAN”? Că pot călca eu la rândul meu pietoni, căruțe, pisici, câini?

Îmi vine să vomit când aud că vinovații sunt miniștri, autorități, direcția cutare, secretarul de stat, regia de drumuri, primăria nu știu care, regii șoselelor, etc.

La mine în firmă nu răspunde recepționerul că electricianul nu și-a primit banii, ci eu răspund.

După acest raționament, e la mintea cocoșului: vinovați pentru că eu risc să crăp pe drumuri în 2019 sunt 19 oameni: 4 președinți și 15 prim-miniștri. La fel de ticăloși! Nu este nicio diferență între ei. 19, fără nicio excepție, de la primul la ultimul.

Pe de altă parte România se află în cel mai dezvoltat moment din punct de vedere economic din istoria sa și datorită celor 19. Dar și datorită MIE, datorită ȚIE, datorită NOUĂ. Dar aici nu vorbim despre economie ci despre AUTOSTRADĂ. Care ar putea să tripleze puterea noastră economică. România și Tările Române au suferit cumplit pe pe parcursul istoriei și în numele aceste crunte suferințe merită să risc să-i identific fără frică pe cei vinovați.

De vorbe și scuze sunt sătul așa că am făcut ceva concret:

– am printat peste TREI milioane de afișe pe care le-am livrat clienților pe tăvile din restaurantele din toată țara, imprimate cu ROMÂNIA VREA AUTOSTRĂZI.

– am tipărit alte milioane de șervețele personalizate cu ROMÂNIA VREA AUTOSTRĂZI, pe care le transport spre restaurantele din țară cu camioane care circulă pe străzi mai proaste decât în Bosnia Herțevogina.

Deocamdată nimeni nu m-a încurajat. Unii mi-au blocat afișele, dar nu mă opresc pentru nimic în lume!

Sursa: http://www.stefanmandachi.ro

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad