Connect with us

Social

Marius Budăi, ministrul Muncii, anunţ despre RECALCULAREA şi creşterea PUNCTULUI DE PENSIE

Published

on

Marius Budăi, ministrul Muncii, a expliocat în exclusivitate la România TV ce se întâmplă cu banii pentru pensii. Budăi a anunţat că, în acest an, există un excedent în bugetul pentru pensii şi a făcut primele declaraţii despre recalcularea pensiilor.

Marius Budăi a vorbit despre banii despre pensii în corelare cu bugetul propus pentru 2019.

“Am avut foarte multe discutii pe buget, am masurat si cantarit de zece ori si am aranjat o singura data. Sunt linistit avem  pensiile asigurate si suntem in postura de a adopta bugetul. Pe pensii avem asigurate sumele pentru cresterea punctului de pensie de la 1 septembrie 2019, avem suma si pentru recalcularea in care suntem, putem spune ca suntem pe final de implementare soft, vom plati de la 1 octombrie 2018 diferentele si apoi cu noul cuantum in plata”, a anunşţat Marius Budăi la România TV.

Ministrul Muncii s-a referit şi la informaţiile conform cărora la recalcularea unor grupe speciale şi grupa 1 au ieşit pensii mai mici: “Nu, noi nu am ajuns inca sa emitem decizii. Aceste informatii vin de la faptul ca am spus la TV ca am prins o prevedere ca daca sunt astfel de cazuri ramane cuantumul cel mai avantajos, nici o pensie nu va fi diminuata”.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad