Connect with us

Administratie

Eltrans va lua în leasing operațional 9 autobuze

Published

on

Șefii Eltrans se pregătesc pentru perioada în care tramvaiele nu vor circula în municipiul Botoșani. Ei vor să ia în leasing operațional un număr de nouă autobuze care să asigure transportul local în municipiul Botoșani.

Eltrans a comandat un studiu de oportunitate care urmează a fi prezentat în perioada următoare în Consiliul Local iar dacă propunerea va fi aprobată, se va organiza o licitație pentru încheierea unui contract cu un furnizor de autobuze.

Victor Ivănescu, directorul societății Eltrans, spune că a făcut un calcul iar din încasările existente, se vor putea plăti ratele contractului de leasing operațional.

„Pe perioada modernizării căii de rulare trebuie să asigurăm un alt mijloc de transport și să satisfacem nevoia de mobilitate a clienților noștri. Am făcut un studiu de oportunitate pentru achiziția a nouă autobuze euro 6, în leasing operațional. L-am înaintat Consiliului Local și urmează ne dea sau nu undă verde pentru demararea procedurii de achiziție a autobuzelor. Chiria lunară ajunge în jur de 13.000 de lei pe autobuz mare și 11.000 lei pe autobuz de 10 metri. Din încasările pe care le avem la momentul actual, acoperim costul chiriei și celelalte cheltuieli. În chirie intră toate cheltuielile cu mentenanța autobuzului, asigurarea. Noi punem doar motorină și șofer”, a precizat Victor Ivănescu.

Primăria Botoșani are un proiect în valoare de 34 milioane de lei care vizează înlocuirea căii de rulare a tramvaiului. În varianta optimistă, lucrările ar demara în 2020 și se vor finaliza în 2023.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad