Connect with us

Administratie

Bugetul, primăria și mărul otrăvit. Flutur: „Dumnezeu cu mila. Vom vedea”

Published

on

Primarul municipiului Botoșani susține că bugetul pe 2019 va fi mai mic decât în 2018 chiar dacă șefii PSD s-au lăudat că vor veni mai mulți bani. După toate aceste măriri, municipiul Botoșani pierde 1,5 milioane de lei.

„Am fost exact ca în povestea aia cu Alba ca Zăpada când vine mama cea rea și ne dă mărul otrăvit. Mărul otrăvit ne-a fost dat dintr-un paner cu mere are ar fi trebuit să însemne creștere economică. Nu este lapte și miere, este doar fiere. Mărul otrăvit vine dintr-un discurs halucinant pentru toată lumea, care spune v-am mărit bugetele. Nu vă mai dăm 43% din impozitul pe venit, vă dăm 60%. O să auziți discursul ăsta în continuare că noi vom primi mai mulți bani. Una este să primești mai mulți bani și în același timp să-ți dea o sarcină bugetară care înseamnă mai mult decât banii pe care îi primim. Noi și așa aveam o mare problemă cu bugetul”, a spus Cătălin Flutur care a făcut o comparație între ianuarie 2018 și ianuarie 2019.

„Dacă anul trecut am încasat undeva la 5,9 milioane de lei din impozitul pe venit, în acest an am încasat 3,6 milioane. Deja am pierdut undeva la 2,3 milioane de lei. Calculul nostru ne spune, dacă anul trecut am încasat din impozitul pe venit 43,2 milioane lei, anul acesta vom încasa undeva la 60,2 milioane. Cheltuielile cu indemnizațiile pentru persoanele cu handicap, a însoțitorilor, sunt estimate la 18,4 milioane. După această creștere, rămânem la un impozit pe venit de 41,7 milioane, mai mic față de anul trecut cu 1,5 milioane. Probabil vom acoperi cheltuielile pe primele două trimestre și o bucată din trimestrul trei. În rest… Dumnezeu cu mila. Vom vedea”, a mai spus Flutur.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad