Connect with us

Administratie

Stăuceniul se transformă în șantier. 7 proiecte de peste 2,5 milioane de euro în 2019

Published

on

Comuna Stăuceni se transformă în șantier anul acesta. Numai puțin de șapte proiecte vor fi implementate, valoarea totală a acestor proiecte fiind de peste 2,5 milioane de euro.

Proiectul cel mai important este “Modernizare drum comunal DC 31A, km 0+000 – km4+560, Stauceni – Tocileni”, în valoare de 1.100.000 euro, finanțat prin PNDL II. Un alt proiect important este “Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă  în comuna Stăuceni, județul Botoșani”. Este un proiect în valoare de 1.000.000 euro, finanțat prin AFIR. Lucrările la ambele proiecte vor începe anul acesta.

De asemenea, Primăria Stăuceni mai are trei proiecte în valoare de câte 100.000 de euro. Este vorba de ”Construire grădiniță cu program normal în localitatea Tocileni, comuna Stăuceni”, „Înființarea sistemului de supraveghere în comuna Stăuceni” și ”Reabilitare și modernizare Școala Gimnazială Patriarh Teoctist sat.Tocileni, comuna Stăuceni”.

Tot în acest an se va finaliza terenul de fotbal din satul Stăuceni, realizat în parteneriat cu Federația Romana de Fotbal. În plus, vor demara lucrările la o sală de sport cu tribuna de 180 locuri, în satul Stauceni. În luna septembrie 2018 s-a semnat protocolul de predare a amplasamentului către Compania Națională de Investiții care urmează să realizeze obiectivul.

Cozmin Epuras, viceprimarul comunei Stăuceni

“Anul ăsta va fi un an de foc pentru comuna noastră. Vom avea niște investiții importante. Suntem în procedură de licitație pentru o alimentare cu apă, un proiect în valoare de un milion de euro, pe AFIR. Avem un drum pe PNDL, de peste un milion de euro, care a fost scos la licitație. Mai avem o grădiniță în construcție. Mai avem pe AFIR un proiect pentru un sistem de supraveghere video în cele patru sate. Este un proiect de 100.000 de euro. Va fi mult de lucru în acest an. În plus, trebuie să finalizăm baza sportivă. Nu mai este mult de lucru la teren. Noi mai avem maxim o săptămână după care trebuie să vină firma respectivă pentru a monta covorul sintetic. Apoi trebuie să montăm gardul. Aștept să văd bugetul pe care îl voi avea. Vreau să facem și un parteneriat public privat cu FC Botoșani și să dezvoltăm în continuare baza. Să finalizăm și terenul cu iarbă, vestiare, nocturnă”, a precizat Cozmin Epuraș, viceprimarul comunei Stăuceni.

edh

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad