Connect with us

Administratie

O nouă parcare din municipiul Botoșani va fi cu plată

Published

on

Începând cu data de 11 februarie, o nouă parcare din municipiul Botoșani va fi cu plată. În această săptămână va fi montat un parcometru iar de luni, cei care vor parca mașinile, trebuie să plătească 1,5 lei pe oră.

Reprezentanții Eltrans spun că vor muta un parcometru din zona bazarului în Piața Viilor iar de pe data de 11 februarie această parcare cu 25 de locuri va fi cu plată. Șoferii au la dispoziție două variante de plată. Una la parcometru și alta prin SMS, costul fiind de 1,5 lei/oră și respectiv 0,35/oră.

„Mutăm un parcometru de la bazar. Acolo sunt două parcometre cu locuri foarte puține de parcare. Vom lua un parcometru de acolo și îl ducem în Piața Viilor unde sunt în jur de 25 de locuri de parcare”, a precizat Victor Ivănescu, directorul Eltrans.

De patru luni, Eltrans administrează o parte din parcările publice ale municipiului iar această activitate aduce un venit consistent lunar acestei societăți din subordinea Consiliului Local. Lunar, în bugetul Eltrans intră aproximativ 40.000 de lei din taxa plătită de botoșăneni pentru parcare.

„Deja sunt patru luni de când am deschis activitatea de administrare a parcărilor cu plată. Cu toții putem observa că parcările sunt ordonate, lumea plătește, sunt locuri de parcare în zona centrală. Încasările sunt suficiente. Încasăm lunar 4000-5000 lei la parcometrele bune și 1000-2000 lei unde sunt mai puține locuri de parcare. Per total, încasările ajung la 40.000 lei pe lună”, a mai spus directorul Eltrans.

În momentul de față, în municipiul Botoșani sunt 11 parcări cu plată. 20% din suma încasată ajunge la bugetul local iar 80% rămâne companiei Eltrans care trebuie să asigure mentenanța parcometrelor și plătească angajații care se ocupă de blocarea și deblocarea roților.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad