Connect with us

Administratie

Șefii CJ și consilierii județeni au pus tunurile pe Nova Apaserv dar nu au venit cu nicio soluție concretă

Published

on

Consilierii județeni, în frunte cu vicepreședintele Dorin Birta, au pus tunurile pe Nova Apaserv, o societate aflată în subordinea CJ-ului. Ceea ce au spus, în mare parte este adevărat. Însă, au uitat să precizeze că vina le aparține și lor.

În ultima ședință de Consiliu Județean, consilierii s-au întrecut în a-și da cu părerea despre situația în care se află Nova Apaserv. Primul care a ieșit la rampă a fost Gheorghe Sorescu. Acesta a fost vreo doi ani vicepreședinte al Consiliului Județean după care a preluat atribuțiile președintelui Țurcanu. Sorescu a vorbit de problemele operatorului de apă și de schema mare de personal, uitând că toți membrii PNL care nu aveau locuri de muncă, erau angajați la Nova Apaserv, cât a fost el la conducerea CJ-ului.

“Problema operatorului de apă am discutat-o în repetate rânduri. Am înțeles că dumnealor au luat un credit pentru plata unor facturi. Pierderile la apă sunt undeva la 70%. Cheltuielile salariale se duc undeva la 60%. Creșterea de 6% la apă și 2-3% la canalizare nu trebuie pusă în cârca populației. Eu am solicitat o analiză foarte serioasă în consiliul de administrație”, a spus Sorescu.

Supărat pe șefii Nova Apaserv este și liberalul Radu Anton…

“Aceste solicitări de creșteri de prețuri nu sunt susținute cu acțiuni concrete ale conducerii operatorului de apă, ale Consiliului de Administrație al Nova Apaserv, acțiuni care să ducă la eficientizare serviciului. Nu crește cu nimic calitatea serviciului. Eu nu am convingerea că din această creștere se va duce vreun leu pentru salariul celor care lucrează în condiții grele”, a spus Radu Anton, consilier județean PNL.

Când vine vorba de Nova Apaserv, supărați sunt și pesediștii din CJ. Consilierul Sergiu Marian susține că operatorul de apă este o vacă de muls.

“Dacă mergeți pe istoricul operatorului, de la RAJ Apa, o să vedeți cum crește numărul de angajări. S-au făcut investiții europene dar nu au scăzut pierderile. În schimb, s-a majorat anvelopa de angajați. Pentru mine, Nova Apaserv este o vacă de muls”, a afirmat Sergiu Marian, consilier județean PSD.

În lipsa președintelui Macaleți, Dorin Birta a rămas șef peste Consiliul Județean. Ca să vadă toată lumea că este autoritar, Birta și-a exprimat și el nemulțumirea față de activitatea de la Nova Apaserv.

“În momentul în care vin solicitări de la cetățeni legate de conductele de apă și canal, să facem declarații responsabile și să informăm cetățenii corect. Aceste conducte sunt în administrarea Nova Apaserv. Sunt proprietatea Consiliului Județean dar sunt în administrarea Nova Apaserv care trebuie să le întrețină din profitul obținut din vânzarea apei. Să nu mai aruncăm la cetățeni că, Consiliul Județean trebuie să repare conductele. Interesul nostru este să modernizăm aceste rețele. Redevența care o plătește se întoarce înapoi la operator . Salariile celor care stau în groapă la avarii, sunt foarte mici. Media este bună dar cred că muncitorii merită mai mult. Ar trebui găsite soluții să avem cât mai mulți oameni la intervenții”, a afirmat Birta.

Din partea operatorului au fost trimise două doamne, pentru a da explicații consilierilor nemulțumiți.

“În ceea ce privește creșterea de tarife solicitată, acestea se bazează doar pe creșterea tarifelor la energie electrică și a salariilor. Anul trecut au fost 276 de salariați care au beneficiat de creșteri. Toată fundamentarea noastră se oprește undeva în luna septembrie. Dacă în perioada supusă creșterilor vorbim de o inflație de 5%, făcând o medie ponderată a ceea ce am solicitat noi și am obținut, nu ne acoperim nici măcar cu inflația. Vorbim de 4,93%. În ceea ce privesc indicatorii de performanță, aceștia stagnează. Pierderile se mențin undeva la 65-67%”, a spus Daniela Jitărașu, director economic Nova Apaserv.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad