Connect with us

Administratie

Vicepreședinte CJ Botoșani: “Furturile de apă sunt cât pierderile. Piscine peste piscine…”

Published

on

Șefii Consiliului Județean Botoșani susțin că nivelul furturilor de apă este unul foarte mare și că de fapt problemele nu sunt în municipiu ci în zonele rezidențiale și în unele comune.

Dorin Birta, vicepreședinte al Consiliului Județean Botoșani, a lăsat de înțeles că în zona Lebăda și în unele comune sunt furturi foarte mari de apă. El a spus că sunt unii proprietari de vile cu piscine care plătesc facturi ca la un apartament.

“Am solicitat monitorizarea mult mai atentă a furturilor de apă. Am solicitat să se monteze un apometru la ieșirea din Botoșani spre Flămânzi. Acolo sunt cele mai mari probleme. Știm cum este infrastructura, vom încerca să găsim soluții pentru a reface tronsoanele care provoacă cele mai mari avarii. Când avem o avarie majoră trebuie să golim instalația. Toată apa aia înseamnă pierdere. Să știți că o să aveți o surpriză, furturile sunt cam cât pierderile. Văd că se udă usturoiul cu furtunul, piscine peste piscine. Nu știu de unde e apa aia dar plătește mai puțin ca mine”, a afirmat Dorin Birta.

În momentul de față, furturile și pierderile înseamnă peste 65% din cantitatea de apă livrată de Nova Apaserv.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad