Connect with us

Evenimente

Cetățean moldovean oprit la frontieră

Published

on

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, ascunsă asupra unui cetățean din R. Moldova, o carte de identitate falsă care urma să fie folosită în Franţa.

În data de 30 ianuarie a.c., în jurul orei 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un autoturism, cetățeanul din R. Moldova S. B. în vârstă de 39 de ani.

La controlul de frontieră, polițiștii au descoperit asupra bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care erau imprimate datele şi fotografia acestuia.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză este fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate de la un conaţional, plătind pentru aceasta suma de 150 de euro și urma să folosească documentul în Franţa, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad