Connect with us

Administratie

Piscina interioară de la Cornișa este pregătită pentru deschidere GALERIE FOTO&VIDEO

Published

on

Angajații Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA), împreună cu reprezentanții firmei care a realizat Parcul de Agrement Cornișa, fac ultimele pregătiri pentru deschiderea piscinei acoperite și a celorlalte obiective din centrul SPA.

Eugen Țurcanu, directorul DSPSA Botoșani, spune că mai sunt mici detalii de pus la punct dar în cursul săptămânii viitoare ar putea fi deschis și acest obiectiv din Parcul de Agrement Cornișa.

„Suntem pe ultima sută de metri. Așteptăm cu nerăbdare să deschidem. Sperăm într-o săptămână, cel mult două. Au mai fost mici retușuri tehnice pe care constructorul ne ajută să le rezolvăm. Îi asigur pe botoșăneni că facem tot posibilul pentru punerea în funcțiune a piscinei interioare. Vor fi funcționale inclusiv saunele, cele două tobogane interioare, bazin contra curent, jacuzzi. Poate vom mai fi mici probleme pe care le vom descoperi pe parcurs dar important este să începem activitatea. Lucrurile s-au făcut în ani, cu o anumită tehnologie. Ne vom adapta din mers și vom perfecționa tot ce se întâmplă aici”, a spus Eugen Țurcanu care a mai precizat că programul de funcționare a piscinei interioare va fi zilnic de la 10.00 la 22.00.

Nu pot fi semnate contracte cu agenții economici

Reprezentanții DSPSA au reanalizat contractul de finanțare și au descoperit că nu pot încheia contracte cu agenți economici care să deschidă terase și să comercializeze băuturi ori produse de fast-food. Din acest motiv, clienții piscinei acoperite vor avea acces cu apă sau sucuri.

„Deocamdată nu vor fi agenți economici la piscina acoperită. În primă fază, vom permite accesul cu apă, sucuri… Le vor putea servi în zona de relaxare. Se pare că sunt niște probleme legate de clauzele din contractul de finanțare care nu ne permit să dăm către terți. Că s-a descoperit în 2019 și nu s-a știut până acum, nu eu trebuie să răspund. Nu știu cum a putut să facă o procedură precedentul primar. Vom încerca să obținem o derogare și sperăm să rezolvăm această problemă”, a mai precizat directorul DSPSA.

Începând cu data de 2 februarie, programul la patinoarul acoperit și la terenurile de minifotbal și tenis va fi mărit. Cei interesați vor avea acces de la ora 10.00 dimineața.

Piscina în aer liber va fi funcțională în vară

Chiar dacă au fost multe probleme și au trebuit refăcute unele lucrări, piscina exterioară va fi funcțională în vara viitoare. Reprezentanții DSPSA vor ca în a doua parte a lunii mai să deschidă această piscină.

„Eu sper ca la începutul sezonului să avem și piscina exterioară funcțională. Eu mi-aș dori să o putem deschide în luna mai. După ce vom finaliza cu piscina interioară ne vom ocupa de piscina exterioară”, a precizat Eugen Țurcanu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad