Connect with us

National

Primarii declară război Guvernului pe tema bugetului. “Dăncilă ne-a mințit”

Published

on

Primarii din România sunt revoltați că Guvernul Dăncilă taie în continuare banii de la administrațiile locale. Anul trecut, primăriile au fost lăsate fără sume importante prin reducerea impozitului pe venit de la 16 la 10 procente, iar atunci Guvernul a promis solemn că va compensa parțial pierderile.

Guvernul și-a dus în cap primarii din toată țara după ce aceștia au constatat că proiectul de buget pe 2019 nu respectă înțelegerea avută anul trecut cu Executivul PSD-ALDE. Edilii spun că solicitările lor au fost complet ignorate.

Membrii Asociaţiei Municipiilor din România cer o întâlnire de urgență cu premierul Viorica Dăncilă pe tema bugetului pe 2019. Un număr de 31 de primari din țară au semnat o adresă trimisă premierului Viorica Dăncilă.

Ce reproșează primarii Guvernului Dăncilă este faptul că banii promiși autorităților locale în toamna anului trecut nu se regăsesc în proiectul de buget care va fi publicat marți, după cum a anunțat Darius Vâlcov.

Gheorghe Falcă, membru în comitetul director al Asociației Municipiilor, primar al Aradului, a explicat la Realitatea TV care este cauza nemulțumirii:

“Am avut o întrevedere în toamnă cu reprezentanții Guvernului și am ajuns la un acord să ne revină 60% din impozitul pe venitAcum, surpriză, înțelegem că Guvernul nu respectă această înțelegere, ci ne trezim cu o coborâre a pragului spre 45-50%. Asta după ce anul trecut ni s-au furat milioane de euro. Efectele vor fi resimțite de cetățenii din toată țara, nu de primari: tăiere de investiții și de bani de la dezvoltare. România nu va mai avea acele motoare de dezvoltare din teritoriu. Ei vor să-și închidă bugetul cu noi, cu cetățenii din țară“, a declarat Gheorghe Falcă.

Citește mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad