Connect with us

Politica

O nouă cameră multisenzorială în Botoșani

Published

on

O nouă cameră multisenzorială va facilita accesul la terapia multisenzorială a copiilor diagnosticați cu tulburări din spectrul autist, întârzieri psihomotorii și alte tulburări senzoriale (orbire, surditate, sindromul Down, paralizie cerebrală etc), crescându-le în mod semnificativ șansele de recuperare, dezvoltare, comunicare și integrare în societate.

Întrucât numărul copiilor ce au nevoie de acest tip de terapie a crescut i-am invitat la discuții pe această temă pe președintele Consiliului Județean Botoșani, dl. Costică Macaleți, vicepreședintele Consiliului Județean – dl. Liviu Toma, managerul Spitalului Județean Botoșani- dna. dr. Livia Mihalache, directorul DGASPC – dna. Doina Nacu și coordonatorul Centrului de asistență specializată pentru copii cu TSA – dl. Marius Pohoață.

“După expunerea problemelor, conducerea Consiliul Județean Botoșani ne-a promis că ne va sprijini prin înființarea unei noi noi camera multisenzoriale la Secției Pediatrie din cadrul Centrului de Sănătate Mintală. Mai mult, dna. dir. Nacu va căuta soluții legale pentru a suplimenta numărul specialiștilor ce se ocupă cu acest tip de terapie în camera multisenzorială de la DGASPC dat fiind faptul că în momentul de față accesul la terapie este limitat din cauza lipsei de personal instruit în acest sens. Recuperarea și integrarea în societate a acestor copii cu nevoi speciale este un obiectiv pe care ni-l dorim cu toți – părinți, medici, autorități și de aceea fiecare dintre noi trebuie să se implice activ pentru a-i ajuta să se bucure de viață”, a precizat deputatul Tamara Ciofu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad