Connect with us

Politica

Reacția deputatului Mihaela Huncă la decizia CNAIR de a relua licitația drumului Botoșani – Tg. Frumos: O pată neagră pe obrazul liderilor PSD Botoșani și a guvernului

Published

on

Demagogie, promisiuni deșarte și praf în ochii botoșănenilor. Licitația pentru modernizarea DN 28B, Târgu Frumos – Botoșani a fost anulată de CNAIR. Drumul este un adevărat coșmar: e plin de gropi şi este circulat, zilnic, de mii de maşini de mic și de mare tonaj. Localnicii au început deja să-l numească, pe bună dreptate “drumul ruşinii”. 

Rușine pentru PSD, ALDE și pentru un guvern incapabil să asigure o infrastructură rutieră civilizată!
Consider că a sosit momentul să înceteze bătaia de joc și minciuna la adresa botoșănenilor.

Demagogia continuă și acum, în al doisprezecelea ceas când CNAIR anunță relansarea licitației, a cărui valoare estimată este de 268.601.000 lei, fără TVA. Compania susține că are asigurată din bugetul de stat suma necesară derulării acestui proiect și va relua licitația în data de 4 februarie 2019.

Precizez însă că bugetul de stat pentru anul 2019 nu se află nici măcar în fază de proiect, iar Parlamentul revine din vacanța de iarnă abia în 1 februarie. În aceste condiții, timp de o săptămână proiectul de buget va trece prin comisii, urmând ca votul final să fie dat în Camera Deputaților.

Aceasta înseamnă că abia la mijlocul lunii februarie sunt șanse să fie adoptat bugetul de stat pentru anul 2019. Cât va mai dura de fapt până se va putea relua licitația? Am asistat in ultimii ani la întârzieri nepermise, anulări de licitații, blocaje peste blocaje. Toate acestea ar fi putut fi evitate cu bunăvoință și profesionalism așa cum s-a întâmplat în timpul guvernării Ponta, cînd drumul Suceava Botoșani a fost reabilitat in intregime.

Avertizez că tergiversarea modernizării drumului Târgu-Frumos Botoșani nu are efect numai asupra nervilor șoferilor care-l tranzitează. În absența unor măsuri urgente, lipsa infrastructurii va începe să acționeze ca o frână puternică în calea dezvoltării economice a Botoșaniului și va limita investițiile viitoare atât de necesare.

Comunicat de presă

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad