Connect with us

Educatie

Andronescu vrea sa scurteze semestrul I, iar examenele din vara sa fie sustinute mai devreme

Published

on

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat ca structura anului scolar 2019 – 2020 va fi modificata, aceasta fiind finalizata de specialistii din Ministerul Educatiei.

Semestrul al II-lea ar urma sa inceapa imediat dupa vacanta de iarna, iar examenele care se desfasoara vara ar urma sa fie sustinute mai devreme.
“In legatura cu vacantele intersemestriale. Saptamana trecuta, am regandit structura anului scolar. Este vorba despre structura anului scolar 2019-2020. Si cred ca sunt modificari importante. As vrea sa punem aceasta discutie, rezultatul ei in dezbatere publica, sa vedem care sunt reactiile.
Dupa opinia mea, pare o regandire a structurii anului scolar ceva mai potrivita, atat pentru parinti, cat si pentru profesori”, a declarat Ecaterina Andronescu intr-un interviu acordat Realitatea TV.
Ministrul a afirmat ca vacanta de iarna de 3 saptamani “este mult prea lunga”, iar copilul se intoarce deconectat la cursuri.
“Dupa parerea mea, vacanta aceasta este mult prea lunga. Sau, daca o facem la fel de lunga, sa incercam sa inchidem altfel semestrul. In asa fel incat, dupa vacanta, copilul sa inceapa un alt semestru. Pentru ca altfel il zapacim.
Trei saptamani sta acasa, a uitat, il cheama profesorul la scoala inca trei saptamani, ii incheie situatia, copilul este inca nereconectat la programul de invatamant dupa trei saptamani de vacanta”, a afirmat ministrul Educatiei.

Sursa: Ziare.com

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )