Connect with us

Cultura

VIDEO Poeți supărați și „obosiți” la Zilele Eminescu: „Gellu, tu nu-mi dicta mie. Abia m-ai invitat aici”

Published

on

Dacă la ediția trecută a Premiilor Eminescu, cei prezenți în sală au avut parte de o poezie porno, anul acesta, vreo doi poeți care au urcat pe scenă erau cam „obosiți”. Își găseau destul de greu cuvintele și nici nu erau prea coerenți.

După acordarea premiului pentru Opera Primum, criticul Ioan Holban i-a invitat pe scenă pe toți poeții nominalizați pentru Opera Omnia. Le-a cerut să recite câte o poezie iar în acel moment i-a pus în dificultate pe unii care erau cam „obosiți” după ce tot l-au sărbătorit de dimineață pe Eminescu. Poetul Nichita Danilov a început prin a certa juriul: „Să vină membrii juriului, să recite ei din creația poeților pe care îi jurizează. Fiecare să vină, să spună câte un vers…”. Din sală, Gellu Dorian, cel care s-a ocupat de organizarea Zilelor Eminescu, a strigat: „spune tu poemul”.

Danilov a reacționat imediat: „Gellu, tu nu-mi dicta mie. Abia m-ai invitat aici. Eu știu de ce am venit și știu și ce vreau să spun”.

A urmat un alt poet care venit la microfon și le-a spus celor prezenți: „Nu am un poem la mine, nu îl știu pe de rost(pauză  câteva secunde). Voi spune câteva cuvinte cam așa (pauză)”. Poetul își freacă mâinile iar spectatorii încep să aplaude. Într-un final, a recitat patru versuri  și a plecat.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad