Connect with us

Administratie

Orașul Flămânzi ar putea avea din acest an sistem de transport local

Published

on

În a doua parte a acestui an, orașul Flămânzi ar putea avea propriul sistem de transport local. Investiția este de aproximativ 5 milioane de euro și vizează realizarea a trei trasee care în total vor avea 30 de kilometri și vor lega cartierele și localitățile arondate de centrul orașului.

Dan Oloeriu, primarul orașului Flămânzi, spune că sunt șanse mari ca anul acesta să demareze lucrările de asfaltare și să se achiziționeze cele trei autobuze electrice.

“Proiectul este destul de avansat. Dacă lucrurile decurg normal, anul acesta vom trece la implementarea proiectului. Noi ne-am dori ca în această vară să avem un câștigător al licitației”, ne-a spus Dan Oloeriu.

Acest proiect are o valoare de 5 milioane de euro din care contribuția primăriei Flămânzi este de doar 2%, 98% fiind fonduri nerambursabile. Se vor achiziționa trei autobuze electrice, se va realiza un depou cu stație de încărcare, spălătorie și birouri. De asemenea, se vor asfalta nouă kilometri de drum și se vor amenaja 10 kilometri de pistă pentru bicicliști.

Sediul primăriei intră în reabilitare

Tot anul acesta, se vor implementa alte două proiecte cu finanțare nerambursabilă. Este vorba de realizarea a patru parcuri și reabilitarea sediului primăriei.

“În primăvară mi-aș dori să începem lucrările și la clădirea primăriei. Toate serviciile din primărie vor fi transferate către Casa de Cultură. Proiectul de reabilitare a clădirii primăriei este pe o perioadă de 36 de luni dar mi-aș dori ca în doi ani să finalizăm lucrările. Este un proiect complex care cuprinde înlocuirea acoperișului, termoizolare, înlocuirea instalațiilor electrice, termice și sanitare, înlocuirea geamurilor și ușilor. În față va fi o extindere astfel încât să mutăm toate serviciile la nivelul parterului”, a mai precizat Dan Oloeriu, primarul orașului Flămânzi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad