Connect with us

AGRICULTURA

Distracție, muzică, premii și vorbe goale ale politicienilor la Balul Fermierilor FOTO&VIDEO

Published

on

Pentru o zi, fermierii din județul Botoșani au lăsat treaba și au venit să se distreze și să socializeze la balul organizat de Asociația Moldoovis. Evenimentul a avut loc în această seară în complexul Rediu și a adunat peste 300 de persoane.

Fiind a doua ediție consecutivă, reprezentanții Asociației Moldoovis au vrut să ridice nivelul acestui bal al fermierilor și au adus unul dintre cele mai apreciate ansambluri din Republica Moldova. Este vorba de Ansamblul Plăieșii, un ansamblu care de vreo doi ani este invitat la foarte multe evenimente culturale în România. Când Nicolae Gribincea și ceilalți plăieși au început să cânte, majoritatea fermierilor aflați la mese au venit spre ringul de dans. Unii mai curajoși, au făcut o horă. Alții au preferat să urmărească spectacolul făcut de moldoveni iar alții au filmat și au făcut live pe facebook pentru a le arăta și prietenilor cum e la balul fermierilor.

Foarte apreciate au fost și Fetele din Botoșani care au încălzit repede atmosfera și i-au scos pe fermieri la dans.

Premii pentru 30 de fermieri

La ediția din acesta an, Asociația Moldoovis a premiat 30 de crescători de oi din rasa karakul care au exemplarele cele mai valoroase și care în ultimul an s-au dezvoltat. Printre cei 30 de femieri premiați au fost și câțiva crescători de oi din celelalte județe ale Moldovei și asta deoarece în cadrul Asociației Moldoovis sunt fermieri din Botoșani, Iași, Suceava, Vaslui și Neamț.

Pentru că evenimentul nu a fost dedicat doar crescătorilor de oi, au fost evidențiați alți trei fermieri botoșăneni care în ultimii ani au avut o creștere spectaculoasă. Este vorba de Apicultorul Iustin Marineac plus Tiberiu Nichiteanu și Iulian Merticaru, doi fermieri care lucrează fiecare peste 1000 de hectare de teren și care au investit sume uriașe în agricultură.

Politicieni aronganți în fața unor oamenii cu afaceri de milioane de euro

Cum nimic nu se face în țara asta fără să fie prezenți politicienii, nici de la acest bal al fermierilor nu au lipsit aleșii poporului. Senatorii Lucian Trufin și Costel Șoptică au venit să le transmită fermierilor mesajele lor de bine. Cei doi au afișat o atitudine arogantă când au fost invitați să vorbească. Șoptică stătea cu mâinile în buzunare iar Trufin privea tavanul sălii în timp ce fermierii așteptau să vadă ce au de spus cei doi aleși. În loc să le vorbească despre posibilitățile de a se dezvolta, despre ce va fi în 2019 din punct de vedere al legislației în domeniul agriculturii, despre subvenții, Trufin și Șoptică s-au întrecut în laude. Fiecare a avut grijă să le spună fermierilor cât de mult a muncit el prin Parlament ca să le fie lor bine. Ba mai mult, și-au mai lansat și mici săgeți unul altuia ca să pară că de fapt ei chiar se luptă pentru agricultura din județul Botoșani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )