Connect with us

Administratie

INVESTIȚII record în 2019, în comuna Curtești: “Va fi un an cu multă activitate”

Published

on

După aproape trei decenii în care comuna Curtești s-a dezvoltat foarte puțin, din acest an lucrurile par să se schimbe radical. Încep lucrările la mai multe proiecte importante iar în comuna Curtești se vor investi câteva milioane de euro.

Maricel Anton, primarul comunei Curtești, spune că în 2019 se vor moderniza toate școlile, încep lucrările la alimentarea cu apă, se va realiza o bază sportivă și o sală de sport.

“2019 va fi un an cu multe investiții în comuna Curtești. Avem modernizarea a trei școli. Lucrările la două școli sunt începute iar la a treia vor demara în primăvară. Intrăm în linie dreaptă cu proiectul privind sistemul de alimentare cu apă în comună. Este un proiect în valoare de aproape 2,5 milioane de euro și vom alimenta cu apă o parte din Mănăstirea Doamnei, Hudum și o mare parte din Curtești. Eu sper ca anul acesta să începem lucrările. Tot anul acesta, mai avem baza sportivă. Proiectarea este făcută și spera ca anul acesta să finalizăm. Sala de sport este scoasă la licitație de către CNI”, a spus Maricel Anton care intenționează să demareze primii pași pentru aducțiunea de gaz metan în comuna Curtești.

“Sperăm să rezolvăm alimentarea cu gaz a localităților Mănăstirea Doamnei, Hudum și Agafton. Am înțeles că se vor aloca fonduri europene și pentru alimentarea cu gaz. Având studiul de fezabilitate și obținând cota de gaz și licența, ne va fi mai ușor să demarăm lucrările. De asemenea, am depus pe AFIR un proiect pentru modernizarea a două drumuri comunale și două sătești. E eligibil și sperăm ca din economiile care se vor face, să obținem și noi finanțarea. Va fi un an cu multă activitate în ceea ce privește dezvoltarea comunei”, a mai precizat primarul comunei Curtești.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad