Connect with us

Sport

Antrenorul liderului Ligii 1 a acceptat să semneze cu FC Botoșani. A fost refuzat în ultimul moment

Published

on

António Conceição (57 ani) a fost foarte aproape de a semna cu FC Botoșani în vara anului 2017, după ce Leo Grozavu și-a anunțat plecarea. Oficialii clubului botoșănean au negociat cu antrenorul portughez iar acesta era dispus să accepte oferta.

António Conceição ar fi acceptat să antreneze echipa FC Botoșani pe un contract mult mai mic decât la CFR Cluj dar până la urmă negocierile s-au oprit. Valeriu Iftime, patronul clubului FC Botoșani, a spus că a preferat un antrenor român deoarece comunică mult mai bine cu jucătorii.

„Când a plecat Leo Grozavu, discuții au fost cu Conceição. Eu nu am fost foarte convins pentru că nu știam cât cunoaște limba română. Și nu o știa foarte bine. Fotbaliștii noștri au nevoie de o consiliere psihologică. Trebuie să discuți mult mai mult jucătorii decât la CFR Cluj unde este o echipă matură, fiecare știe ce are de făcut. Eu am nevoie de antrenor ca el să fie un pedagog, să fie apropiat de jucători, să-mi ajute juniorii, să-i ajute pe cei care trebuie să-i integrăm. Eu am insistat să vorbim limba română, dintr-un respect față de locul în care suntem. De asta nu a mai rămas să discutăm cu Conceição”, a spus Valeriu Iftime.

António Conceição și-a început cariera de antrenor în 1999 la Braga II. A antrenat mai multe echipe din Portugalia iar în 2009 a venit pentru prima dată în România, a semnat cu CFR Cluj și a câștigat Cupa României și Supercupa.

În sezonul 2010/2011 a antrenat pe FC Brașov iar în 2012 a semnat cu Astra. A revenit în 2015 la CFR Cluj și a câștigat din nou Cupa României. A plecat la finalul sezonului la formația Famagusta din Cipru după care a antrenat pe Penafiel din Portugalia. Vara trecută, António Conceição a revenit la CFR Cluj dar după doar câteva meciuri s-a vorbit de înlocuirea lui din cauza rezultatelor modeste. Șefii din Gruia au mers pe mâna portughezului iar CFR a încheiat anul pe primul loc în Liga 1, la șase puncte de FC SB.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad