Connect with us

Administratie

9 milioane de lei pentru județul Botoșani. Majoritatea banilor ajung la primăriile conduse de PSD

Published

on

Guvernul a alocat 8,87 milioane de lei primăriilor din județul Botoșani pentru echilibrarea bugetelor locale și pentru cheltuieli curente. Din cele 78 de unități administrativ teritoriale din județul Botoșani, 43 au primit bani de la guvern. 

Prefectul Dan Șlincu susține că restul primăriilor din județul Botoșani, nu au solicitat sume pentru cheltuieli curente și de capital. Majoritatea primăriilor care au primit fonduri sunt conduse de social democrați. Singura comună condusă de un primar liberal care se află în top în ceea ce privește suma primită este Mihai Eminescu. Asta deoarece fostul primar și deputat Verginel Gireadă este din ce în ce mai apropiat de PSD. Interesant este că municipiul Botoșani nu a primit niciun leu. În schimb, municipiul Dorohoi și orașul Săveni au primit câte 450.000 lei.

“În ședința de guvern de ieri, a fost aprobată alocarea unor sume din fondul de rezervă. Județul Botoșani a primit suma de 8,872 milioane lei pentru 43 de unități administrative. Aceste sume au fost solicitate de unitățile administrative din județ. Sunt pentru cheltuieli curente și de capital. Nu au fost solicitări de la celelalte primării. Am discutat cu domnul Țurcanu și mi-a spus că sumele pot fi relocate pentru anul următor”, a spus prefectul Dan Șlincu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad