Connect with us

Economic

Eveniment inedit la restaurantul La Strada. Trei importanți producători botoșăneni au explicat ce înseamnă produse maturate și nematurate FOTO&VIDEO

Published

on

Restaurantul La Strada a organizat joi seară un eveniment inedit pentru municipiul Botoșani. Trei companii care produc și comercializează brânzeturi, carne și vin au făcut o prezentare a ceea ce înseamnă produse maturate și nematurate.

Partenerii evenimentului au fost Lacto Solomonescu, unul dintre cei mai cunoscuți producători de brânzeturi din județul Botoșani, Samcom, o companie din comuna Răchiți care comercializează carne de vită, și Artechwine.

„Și pentru mine este o premieră să adunăm într-o seară brânzeturi, vită și vin. Este idealul pentru o cină. Ne-am dori în fiecare zi să mâncăm din bucatele pe care le avem pe masă. Ideea pe care eu o promovez și spun la fiecare degustare sau prezentare de vinuri, să nu fiți dependenți de un singur tip de vin, de un singur tip de brânză, de o singur carne. Așa cum nici nu vă îmbrăcați cu aceleași haine în fiecare zi, nu mâncați același lucru în fiecare zi, la fel este și la vinuri, și la brânzeturi. Evenimentul din această seară a pornit în urma unor discuții cu domnul Tomescu. Odată cu introducerea în meniu a unui antricot maturat, i-am spus: lumea știe ce înseamnă maturarea? Așa am ajuns să organizăm acest eveniment”, a precizat somelierul Daniel Haidarli, director ArtechWine.

Cei care au ales să participe la acest eveniment, au putut consuma mai multe tipuri de brânzeturi , inclusiv unele care nu se găsesc în magazine. Carmen Solomonescu, directorul companiei Lacto Solomonescu, le-a vorbit celor prezenți despre produsele cu care a venit la acest eveniment și le-a explicat ce înseamnă un produs maturat și unul nematurat.

„Brânzeturile se împart în două categorii: brânzeturile proaspete și cele maturate. Pentru categoria de brânzeturi proaspete, am ales gama de produse italiene, la sfatul organizatorului. O gamă pe care am introdus-o în 2018 în portofoliul nostru. În seara asta, avem trei produse: mozzarella biluțe care urmează să fie lansat pe piață luna aceasta, ricotta care este urda italienilor iar al treilea produs este un săculeț de mozzarella umplut cu smântână dulce și cu așchii de mozzarella. Ultimele două produse sunt de manufactură, nu o să le găsiți la scară largă în supermarketuri pentru că procesul tehnologic implică foarte multă muncă manuală. Maturarea este un proces de îmbătrânire controlat. Produsele sunt menținute la o temperatură controlată astfel încât să aibă loc transformările biochimice specifice. Maturarea dă identitatea produsului”, a spus Carmen Solomonescu, directorul companiei Lacto Solomonescu, o companie care a fost înființată acum 26 de ani, care are 4000 de metri pătrați de spații de producție și care își comercializează produsele în aproape toate rețelele de supermarketuri.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )