Connect with us

Administratie

O fundație din Italia va realiza un centru pentru bătrâni în județul Botoșani

Published

on

În timp ce autoritățile statului român nu sunt în stare nici măcar să întrețină centrele pentru copii și bătrâni, o fundație din Italia va construi un centru nou și va suporta o perioadă toate cheltuielile de funcționare.

În cursul anului viitor se va construi în comuna Pomârla din județul Botoșani, un centru pentru bătrâni care va avea 40 de locuri. Investiția va fi realizată de o fundație din Italia care în ultimii ani a făcut mai multe acte de caritate în județul Botoșani.

„Eu personal și membrii Pro România vom lansa o campanie de  informare și de accesare a unor proiecte privind ajutorul persoanelor vârstnice. Odată cu intrarea în UE, condițiile pentru copiii abandonați sau defavorizați au fost îmbunătățite. De bătrâni nu prea se ocupă nimeni, mai ales în mediul rural. Încerc niște parteneriate  cu asociații din străinătate. Chiar în aceste zile am primit un reprezentant al unei astfel de asociații care va construi un azil de bătrâni. Deja mi-au trimis un tir cu partea de acoperiș. De 16 ani am contact cu aceste fundații și au făcut lucruri frumoase pentru copiii din județul Botoșani. nu doar din Pomârla. Inițial au venit la centrele de plasament. Sunt convins că acest proiect va funcționa”, a spus Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla, care de mai mulți ani are colaborări cu asociații și fundații din Italia, Austria sau Germania. O astfel de fundație a construit o grădiniță în comuna Pomârla.

„Nu intram în politică, nu îmi trebuia primărie. Dar când am vizitat în 1992 Germania, Austria și toate celelalte țări… Anual mergem cu echipele de copii în aceste țări. Mi-au schimbat total mentalitatea. Am luat contact cu tot ce înseamnă fundații. Mergeam cu copiii unde nu costă bani. Trebuia doar să ajungem. Aveam asigurată masa, echipamentele. Am mers trei ani în Danemarca, în Germania, Italia. Când am apărut în zona administrației locale, am început să caut fundații care ajută copiii, persoanele vârstnice”, a mai precizat Dumitru Chelariu.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad