Connect with us

Evenimente

Polițiștii botoșăneni anunță controale în trafic până la sfârșitul săptămânii

Published

on

În perioada 03-09 decembrie a.c, poliţiştii rutieri din cadrul IPJ Botoşani vor fi prezenţi în teren şi vor acţiona pe principalele drumuri naţionale şi judeţene, pentru prevenirea victimizării prin accidente de circulaţie. Aceştia vor desfăşura activităţi de control în trafic, pentru creşterea gradului de disciplică rutieră, printr-o prezenţă activă în zonele de competenţă.

Acţiunea se va desfăşura în fiecare zi a săptămânii, atât în mediul rural cât şi în cel urban, urmărind prevenirea şi combaterea abaterilor comise la regimul rutier: neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor sau pietonilor, indisciplina pietonilor sau bicicliştilor, nerespectarea regimului legal de viteză, conducerea sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe sau depăşirile neregulamentare.

Principalii factori care favorizează victimizarea prin accidente rutiere şi  care contribuie la creşterea riscului rutier sunt:

  • Indisciplina pietonilor, bicicliştilor sau a conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală
  • Nerespectarea normelor rutiere referitoare la regimul legal de viteză, acordarea priorităţii de trecere, depăşiri
  • Neatenţia pe timpul conducerii vehiculelor, cauzată de utilizarea telefonului mobil sau purtarea unor discuţii cu ceilalţi pasageri din vehicul
  • Modul agresiv de conducere al autovehiculeleor
  • Oboseala la volan, cauzată de nerespectarea timpilor de conducere şi de odihnă
Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )