Connect with us

Administratie

Ziua Națională a României va fi sărbătorită în toate colțurile județului Botoșani. VEZI ce vor organiza primăriile

Published

on

În mai multe localități din județul Botoșani sunt programate manifestări de Ziua Națională a României. Vor fi spectacole de muzică populară, lansări de carte, depuneri de coroane, premieri și alte acțiuni dedicate Centenarului.

Botoșani

În municipiul Botoșani, manifestările dedicate Zilei Naționale a României încep la ora 12:00, în Piaţa 1 Decembrie din Centrul Vechi. Vor fi ceremonii militare şi religioase la Monumentul “Compania de mitraliere Maior Ignat în atac”.
La ora 14:00, pe strada Cuza Vodă va începe parada cu personal şi tehnică militară, urmată de o expoziţie de tehnică şi echipamente militare. Vor participa inclusiv militarii din Muzica Militară a Brigăzii 15 Mecanizată “Podu Înalt” Iaşi şi cei ai Orchestrei Militare a Brigăzii I – Infanterie Motorizată Bălţi, Republica Moldova.
La ora 17:00 va avea loc retragerea cu torţe a forţelor militare pe traseul Palatul

La ora 17:20 este programată lansarea a o sută de lampioane tricolore de pe esplanada Palatului Administrativ iar la ora 18:00, la Casa Tineretului este programat un concert extraordinar al Orchestrei “Rapsozii Botoşanilor”, alături de Şcoala Populară de Arte şi Meserii “George Enescu”, cu participarea invitaţilor din ţară.

Dorohoi

Începând cu ora 9.00, în sala de ședințe a primăriei, se vor lansa două cărți iar de la ora 11.00, în fața primăriei sunt programate o serie de manifestări care vor marca ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI.

Ștefănești

Vor fi două zile de spectacole, pe 1 și 2 Decembrie, plus mai multe evenimente culturale și religioase. Pe scena amplasată lângă primăria Ștefănești vor urca Constantin Bahrin, Alexandra Plămadă, Dan Doboș, Fetele din Botoșani și Ansamblul Plăieșii.

Darabani

La ora 12.00 TEDEUM în memoria eroilor – Biserica Sf. Împ. Constantin și Elena. La 12.30 ceremonie de arborare drapel și depunere de coroane. La ora 13.00, la Casa de Cultură Theodor Bals vor fi lansate două cărți scrise de Octav Teioșanu și Ioan Iordachi. Evenimentul va fi urmat de un spectacol folcloric și un foc de artificii.

Flămânzi

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României vor începe la ora 15.00, la casa de cultură din Flămânzi. Profesorii de istorie vor vorbi despre însemnătatea acestei zilei după care va urma decernarea titlului de cetățean de onoare pentru muzeograful Steliana Băltuță și preoții Constantin Patache din localitatea Nicolae Bălcescu și Mircea Coșofreț, născut în Prisacani dar care este stabilit de mulți ani în Luxemburg . În partea a doua va fi un program artistic al Ansamblului Trei Generații.

Bucecea

Primăria orașului Bucecea va organiza începând cu ora 13.00 un spectacol. Printre artiștii care vor cânta se numără Alexandra Plămadă, Constantin Bahrin, Camen Cornaci, Trifan Bălăucă și trupa Los Anonimos

Hlipiceni

La căminul cultural va avea loc un program dedicat centenarului, program pregătit de elevii școlilor din comună. Primăria a pregătit 100 de steaguri tricolore pentru 100 de familii din comună..

Știubieni

Se vor organiza depuneri de coroane la monumentul eroilor din Știubieni după care va urma un program artistic susținut de elevii școlilor Știubieni și Negreni

Dîngeni

Manifestările încep la ora 9.00 cu depunerile de coroane la monumentul eroilor din centrul comunei Dîngeni. La 9.30 este un scurt moment artistic al elevilor din comuna Dîngeni. La 10.00 va fi ședință solemnă a Consiliului Local în care se va aproba acodarea unor titluri de cetățean de onoare și vor fi premiate cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie. La 11.30, la căminul cultural din Dîngeni va începe un spectacol aniversar cu muzică și poezie. Printre invitați se numără și lăutarul Cozmiță Lascarache. La final, cei prezenți vor primi fasole cu cârnați și vin.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad