Connect with us

Administratie

Un primar din județul Botoșani și-a trădat prietenul care l-a ajutat să ajungă în fruntea comunei: „La partid nu mai există prietenie”

Published

on

În politica românească principiile nu au nicio valoare. Pentru o funcție, pentru un proiect sau un mic avantaj personal, mulți dintre politicienii botoșăneni își trădează prietenii și chiar rudele.

Este și cazul lui Ioan Butnaru, primarul comunei Hilișeu Horia. Acesta a ajuns primar datorită prietenului său Dumitru Chelariu. Era membru PNL și nu avea nicio șansă să candideze la primăria comunei Hilișeu Horia deoarece liberalii aveau o altă variantă. A plecat la Partidul Democrat Liberal iar Dumitru Chelariu, pe atunci prim-vicepreședinte PDL, l-a susținut pentru a candida la primăria Hilișeu Horia. L-a ajutat să în campania electorală și ulterior după ce a fost ales primar. Între timp, Ioan Butnaru a căpătat ceva experiență în administrație, a trecut la PSD, i-au fost aprobate câteva proiecte și i-a întors spatele omului care l-a ajutat să ajungă primar.

Dumitru Chelariu este președintele Filialei Botoșani a Asociației Comunelor din România dar pentru că a intrat în opoziție cu PSD, primarii social democrați au decis să-l schimbe din funcție. Printre aceștia se numără și Dumitru Chelariu.

„Pentru abordările mele, vor să mă dea afară și din funcția de președinte ACOR. Și-au dat demisia șapte membri din consiliul director pentru a genera noi alegeri. Au invocat lipsa mea de imparțialitate și de implicare. Dacă vorbesc de apă-canalizare și le spun că o să aibă mari probleme… Sunt bucuroși când stau la ușa cuiva și spune: ți-am dat proiectul de apă dar nu se uită în ce pericol sunt pentru că nu au specialiști. Toți șapte membri PSD au votat, inclusiv Hilișeu Horia. La partid nu mai există prietenie. Contează echipa în care joci, o respecți indiferent dacă îți place sau nu. Pe toți dizidența îi sperie”, a spus Dumitru Chelariu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad