Connect with us

Sport

Demersurile pentru modernizarea stadionului se amână pentru 2019. V. Iftime: „E o prostie fără margini”

Published

on

De aproximativ trei ani se tot vorbește de modernizarea stadionului Municipal dar nu se face absolut nimic. În bugetele locale pe 2017 și 2018 s-au alocat bani pentru realizarea unui studiu de fezabilitate dar acest studiu nu s-a mai făcut.

Anul acesta, banii au fost alocați către Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement care se ocupă de administrarea stadionului și bazelor sportive din municipiu. Nu s-a organizat licitația iar acum, DSPSA a transmis primăriei o adresă prin care anunță nu acest studiu nu poate fi realizat.

Între timp, viceprimarul Cosmin Andrei a anunțat că își dorește să se ocupe el de problema stadionului și promite că va face studiul după care va găsi finanțarea necesară modernizării.

„Săptămâna viitoare îi voi solicita domnului primar să-mi delege atribuțiile pentru modernizarea stadionului. În bugetul pe anul acesta s-au alocat bani pentru studiul de fezabilitate al stadionului dar DSPSA nu a făcut acest studiu. Acum vor să votăm în Consiliul Local realizarea acestui studiu. Voi solicita să-mi delege atribuțiile, vom prinde bani în bugetul pe 2019 și mă voi ocupa eu de studiul de fezabilitate și de obținerea finanțării pentru modernizarea stadionului. De asemenea, suntem în discuții pentru realizarea unui schimb de terenuri astfel încât să putem folosi cei 1500 de metri de lângă stadion, în zona bulevardului Mihai Eminescu. Putem realiza o parcare și astfel rezolvom problema atât la stadion cât și pentru întreaga zonă”, ne-a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

În urmă cu trei ani, Valeriu Iftime, patronul clubului FC Botoșani, a comandat un proiect iar o echipă de arhitecți a venit la Primăria Botoșani și l-au prezentat. Urma ca Primăria Botoșani să realizeze un studiu de fezabilitate după care să caute finanțare. Nu s-a mai întâmplat absolut nimic și nici nu s-a încercat obținerea unei finanțări.

„Este de neconceput faptul că până acum nu s-au făcut demersurile pentru modernizarea stadionului. Nu se vrea, deja e dubios. Pentru mine e de neînțeles reacția Primăriei și a celor din DSPSA, pentru că nici în acest an nu sunt în stare să facă acest SF. Atenție, ei au propus, nu noi și acum spun că nu trebuie făcut SF pentru că s-a mai făcut unul pentru tribună. O prostie fără margini! Fără acest SF suntem blocați total, nu se poate face nimic. Trebuie să găsim o soluție. Am avut o discuție cu domnul viceprimar care mi-a că el poate realiza chestiunea asta dar are nevoie să-i fie delegate atribuțiile de către domnul primar. Așteptăm să vedem că se întâmplă ceva pozitiv”, a afirmat Valeriu Iftime.

Mai citește:

Modernizarea stadionului este la mâna consilierilor locali: Nu vreau să-mi impute nimeni 100.000 lei

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad