Connect with us

Administratie

Șanse foarte mici ca Parcul Cornișa să se deschidă în acest an

Published

on

Recepția obiectivelor din Parcul de Agrement Cornișa s-a finalizat iar de acum trebuie aprobată predarea către Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement după care trebuie obținute avizele pentru funcționare.

În următoarea ședință de Consiliu Local se va supune spre aprobare un proiect de hotărâre cu privire la predarea investiției din Parcul Cornișa către DSPSA. Dacă proiectul va fi aprobat, se va putea începe avizarea tuturor obiectivelor din acest parc de agrement. Cert este că procedura de predare-primire și avizarea vor dura mai bine de o lună de zile. În aceste condiții, deschiderea Parcului de agrement Cornișa va fi amânată pentru 2019.

„Din câte am înțeles, acum se lucrează la documentația care va sta în spatele hotărârii de Consiliu Local, prin care se va preda investiția din Parcul Cornișa către DSPSA. După ce se predă către DSPSA, intrăm în procesul de avizare al obiectivelor. Colegii mei au discutat la instituțiile de la care trebuie să obținem avizele. Avem nevoie de procesul verbal de recepție și de actele pe care trebuie să le întocmim. Poate vom avea surpriza să le găsim gata avizate”, a spus Eugen Țurcanu, directorul DSPSA Botoșani.

Lucrările la parcul Cornișa au fost finalizate dar încă nu s-a rezolvat problema canalizării și a alimentării cu apă. Eugen Țurcanu, directorul DSPSA, spune că există o reticență din partea conducerii Nova Apaserv.

„Și în zona de apă-canal am observat o reticență din partea conducerii Nova Apaserv. De parcă ne-ar face o mare favoare. Ne-au spus că noi nu suntem un client important pentru ei. Am fost la o discuție cu staff-ul Nova Apaserv, mi-au spus: ce consumați dumneavoastră nu reprezintă pentru noi o așa mare chestie. Avem nevoie de racordul la apă și apoi să rezolvăm partea de canalizare. Deocamdată s-a găsit soluția cu vidanjarea dar e o soluție de compromis. Până deschidem zona de apă, trebuie rezolvată și această problemă. Atitudinea lor nu mi se pare normală, suntem toți botoșăneni, este un obiectiv major în care se va consuma multă apă. Se pare că patima politică le-a întunecat mintea. Să încerce să pună interesele botoșănenilor pe primul loc și abia apoi patima politică”, a mai afirmat directorul DSPSA.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad