Connect with us

Educatie

Mihaela Huncă: Masa caldă a elevilor nu este altceva decât un sandwish care este rece

Published

on

De vreo câțiva ani se tot vorbește de un program național prin care să li se ofere copiilor câte o masă caldă la școală. Au fost câteva încercări în unele școli din țară dar programul nu prea a funcționat deoarece nu sunt condiții în unitățile de învățământ.

Mihaela Huncă, deputat Pro România, spune că în foarte multe cazuri, masa caldă a însemnat un sandwich și eventual un pachet cu biscuiți.

„De trei ani, se pilotează programul masa caldă. S-au selectat din toate județele unități de învățământ. Se alocă bani în fiecare toamnă, se fac pachetele legislative dar din păcate se tărăgănează cu emiterea normelor de aplicare a programului. Anul trecut, au fost alocate sumele aferente, au fost aprobate pachetele legislative iar normele de aplicate au fost undeva prin martie-aprilie. După care trebuia să fie implementat. A fost implementat o singură lună. De fiecare dată se spune: mai facem încă un an de pilotare. Fără a se îmbunătăți nimic. De fapt această masă caldă nu este altceva decât un sandwish care este rece. E foarte bine că s-a mărit suma de la 7 la 10 lei. O masă caldă de 10 lei care va fi un sandwich și un pachet de biscuiți. Unde mănâncă copiii? Când se dorește implementarea unui astfel de program trebuie ca de la an la an, toate disfuncționalitățile întâlnite să se rezolve. Dacă ne dorim cu adevărat să ajutăm copiii și să facem câteva programe sociale, acestea trebuie să fie și eficiente. Noi propunem măsuri Ministerului Educației”, a spus Mihaela Huncă.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad