Connect with us

Administratie

Primăria cheltuiește anual 600.000 de lei cu întreținerea stadionului și terenurilor de antrenament. VEZI cât plătește clubul FC Botoșani

Published

on

Primăria cheltuiește anual aproximativ 600.000 de lei pentru asigurarea utilităților și întreținerea stadionului Municipal și a terenurilor de antrenament Mecanex și Victoria.

Potrivit reprezentanților Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement, la meciurile disputate pe Stadionul Municipal, energia electrică este achitată de către clubul FC Botoșani.

„Într-un an se cheltuiesc în jur de 600.000 de lei cu stadionul Municipal și cele două terenuri de antrenament. Aici am inclus salariile muncitorilor care lucrează efectiv la stadion, energie electrică, apă, încălzire, plus reparații curente. La meciuri, când se folosește instalația de nocturnă și încălzirea gazonului, energia electrică este plătită de FC Botoșani”, a spus Eugen Țurcanu, directorul DSPSA.

Clubul FC Botoșani utilizează Stadionul Municipal și cele două terenuri de antrenament în baza unui contract încheiat cu DSPSA.

„Cei de la FC Botoșani au un contract și plătesc 2500 lei pe meci. La terenurile de antrenament, prețurile sunt derizorii, vreo 70 de lei ora. Așa a hotărât Consiliul Local. Noi am venit cu o propunere de majorare a tarifelor dar a fost respins de consilierii PSD. Am vrut să reducem cheltuielile pe care le face municipiul cu întreținerea bazelor sportive”, a mai spus directorul DSPSA care a mai precizat că anual, peste un milion de lei se alocă din bugetul local pentru susținerea clubului FC Botoșani.

„Efortul municipalității este mai mare decât cei 800.000 de lei pe care îi dă pe bază de proiect. Poate ar fi meritat ca pe un colț de tricou să apară și stema municipiului Botoșani. Dacă nu susținea primăria și dacă erau întreținute bazele sportive, nu știu dacă mai avea fotbal în Botoșani. Am achitat toate lucrările de investiții care s-au făcut la stadion, s-a făcut și recepția lucrărilor. La nocturnă și încălzirea gazonului, garanția este până în august 2019”, a afirmat Eugen Țurcanu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad