Connect with us

AGRICULTURA

Stațiunea Popăuți va face cercetări pentru eradicarea unei boli care a ucis mii de ovine și caprine

Published

on

Scrapia este una dintre cele mai frecvente boli întâlnite la ovine și caprine. Din cauza focarelor de scrapie din România, exporturile de miei spre țările arabe au fost blocate de mai multe ori.

Reprezentanții Stațiunii de Cercetare vor să demareze un proiect iar dacă rezultatele vor fi cele așteptate, în România nu se va mai vorbi de această boală. Pentru demararea acestui proiect de cercetare este nevoie de o finanțare de la Ministerul Agriculturii.

„Avem cinci teme de cercetare importante, cu impact în sectorul privat. Avem un proiect privind realizarea de determinări în vederea eliminării acelor animale sensibile la scrapie. Această boală ia amploare în România iar noi trebuie să găsim soluții pentru a o stopa. Sperăm ca acest proiect de cercetare să fie finanțat de către Ministerul Agriculturii”, a precizat Ionică Nechifor.

Scrapia este o boală neurodegenerativă naturală, transmisibilă și fatală a ovinelor și caprinelor, produsă de un agent transmisibil nonconvențional din grupul prionilor. Boala face parte din grupul encefalopatiilor spongiforme transmisibile, alături de encefalopatia spongiformă bovină (boala vacii nebune).

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad