Connect with us

Administratie

UE dă din nou bani pentru Teatrul Mihai Eminescu. Contractul a fost semnat astăzi

Published

on

Primăria municipiului Botoșani a primit o nouă finanțare pentru reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu. Aproape cinci milioane de euro au la dispoziție autoritățile locale pentru realizarea acestei investiții.

În urmă cu aproximativ șapte ani, Primăria Botoșani a obținut o finanțare nerambursabilă pentru reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu. Au început lucrările dar s-au descoperit probleme la structura de rezistență. Lucrările au fost sistate, s-a pierdut finanțarea nerambursabilă de aproximativ patru milioane de euro iar în centrul municipiului a rămas ruina Teatrului Mihai Eminescu.

Între timp, s-au făcut demersuri și s-a obținut o nouă finanțare pentru consolidarea, restaurarea, reabilitarea si amenajarea Teatrului „Mihai Eminescu”.

Valoarea totală a proiectului este de 23,307,498.93 lei din care finanțare nermabursabilă de 22,376,009.19 lei.

Victor Construct va executa lucrările

Imediat după ce a fost ales primar, în iunie 2016, Cătălin Flutur anunța că va rezilia contractul cu firma Victor Construct, cea care a câștigat inițial contractul pentru reabilitarea teatrului. Nu s-a întâmplat acest lucru. Ba mai mult, primăria a plătit firmei Victor Construct o sumă considerabilă pentru conservarea ruinei din centrul municipiului. Reprezentanții primăriei ne anunță tot firma Victor Construct va executa lucrările la Teatrul Mihai Eminescu.

„Proiectul CONSOLIDAREA SI RESTAURAREA TEATRULUI „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI, presupune continuarea lucrarilor incepute in  cadrul contractului de lucrari cu nr. 17637/15.07.2014 incheiat cu SC VictorConstruct S. R.L.– proiect nefinalizat in cadrul exercitiului financiar 2007-2013- precum si executia de noi lucrari de consolidare care nu au fost prevazute in contractul initial si care urmeaza a fi licitate”, precizează reprezentanții primăriei.

Noul proiect are o perioadă de implementare de 36 de luni și va trebui finalizat până în octombrie 2021.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad