Connect with us

Sport

FC Botoșani – Viitorul. C. Enache: „Trebuie să fim eficienți și nu neapărat spectaculoși”

Published

on

FC Botoșani și Viitorul se întâlnesc sâmbătă după amiază pe Municipal, în ultima etapă a turului campionatului Ligii 1. FC Botoșani vine după două victorii consecutive cu Dinamo și Gaz Metan dar antrenorul Costel Enache spune că încă sunt foarte puține puncte acumulate și trebuie trei puncte cu Viitorul.

Tehnicianul botoșănean vrea un joc mai puțin spectaculos dar un joc eficient. El se așteaptă la o partidă echilibrată și spune că elevii săi vor trebui să alerge foarte mult pentru a obține victoria.

„Cred că o să vedem tot un joc echilibrat. Avem un joc greu. Întâlnim o echipă cu idei clare de joc, o echipă care are forță și trebuie să depunem mult efort pentru a ne atinge obiectivul. E o echipă care joacă, care își dorește posesia, mentalitate ofensivă, au și calitate pentru acest model de joc. Noi am făcut jocuri spectaculoase și a ieșit un spectacol frumos când echipele au jucat deschis. Trebuie să trecem peste partea boemă de a vedea lucrurile. Avem nevoie să acum puncte, încă suntem în deficit. Trebuie să fim eficienți și nu neapărat spectaculoși”, a spus Costel Enache.

Antrenorul botoșănean nu va lua măsuri speciale pentru a bloca vedetele Viitorului ci se bazează în continuare pe jocul colectiv al echipei lui.

„Nu ne propunem să blocăm un jucător. Jocul înseamnă grup, parte colectivă și nu neapărat să blocăm pe unul sau pe altul. Știm cu toții că execută bine cornerele, loviturile libere. Toată lumea știe. Prin calitatea ofensivă pe care o au, își pot crea astfel de situații”, a adăugat tehnicianul botoșănean care mai spune că meciul cu Viitorul este unul important dar nu vrea să pună o presiune suplimentară pe jucători.

„Ce să mai zicem de Manchester sau Real. Este un meci important pentru noi, pentru moralul nostru, pentru fanii noștri, pentru situația din clasament. Nu e o miză uriașă, nu e ultima etapă, nu ne batem la retrogradare, nu suntem la titlu. E un joc important. E nevoie de atitudinea din ultimele meciuri. Lucrurile se pot schimba imediat pentru oricare din echipe. Cu două victorii sau două eșecuri, lucrurile se schimbă imediat”, a mai precizat Costel Enache.

Soiledis este în continuare accidentat și nu poate juca în meciul cu Viitorul dar sunt șanse să revină Lorand Fulop. Sub semnul întrebării este atacantul Nikola Trujic căruia nu i-a sosit cartea verde din Rusia.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad