Connect with us

Evenimente

Campanie de informare demarată de jandarmi în școlile din Botoșani

Published

on

În perioada 22 – 26 octombrie a.c., Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani desfăşoară o campanie de informare în instituţiile de învăţământ preuniversitar din responsabilitate din municipiile Botoşani, Dorohoi şi oraşele Darabani şi Săveni, având ca scop prevenirea săvârşirii unor fapte antisociale de către elevi şi reducerea ratei de victimizare a acestora.

Obiectivele urmărite în cadrul campaniei intitulate ,,Şcoala în siguranţă!” sunt îmbunătăţirea disciplinei, eliminarea violenţelor şi reducerea absenteismului şcolar, precum şi prevenirea consumului de substanțe interzise în rândul elevilor.

În cadrul celor treizeci şi cinci de activităţi desfăşurate, jandarmii vor discuta cu elevii, dorindu-se un dialog constructiv pe aceste teme, nu doar o simplă prezentare a faptelor incriminate de lege care pot fi săvârşite cu predilecţie în mediul şcolar, feed-back-ul obţinut urmând a fi valorificat cu prilejul următoarelor campanii de acest gen.

De asemenea, jandarmii vor distribui elevilor participanţi pliante şi flyere informative, care au fost tipărite cu sprijinul Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Botoşani, 4300 de astfel de materiale de prezentare fiind folosite în cadrul activităţilor cu elevii.

În această după-amiază, 70 de elevi şi şapte cadre didactice de la Liceul Tehnologic Petru Rareş au primit vizita oamenilor legii, elevii angrenându-se în discuţii constructive cu aceştia.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad