Connect with us

Politica

SCANDAL în ALDE Botoșani. Dumitru Balan: „O să o dau în judecată pe Mincă”

Published

on

ALDE Botoșani stă pe un butoi cu pulbere și se așteaptă decizia lui Tăriceanu în conflictul deschis între Liliana Mincă și Dumitru Balan. Acesta din urmă a anunțat că o va da în judecată pe Mincă deoarece încalcă statutul partidului.

Într-o conferință de presă susținută la sediul partidului, Mincă a anunțat omul de afaceri Dumitru Balan nu mai face parte din Biroul Politic al ALDE Botoșani. Conflictul dintre cei doi a apărut în momentul în care Dumitru Balan a anunțat public că va candida la alegerile pentru funcția de președinte al ALDE Botoșani. Ca să-și elimine contracandidatul, Mincă a decis să-l excludă pe Balan din Biroul Politic. Acesta din urmă a precizat că așteaptă decizia conducerii centrale a partidului iar dacă Mincă va fi susținută în continuare, el pleacă împreună cu 80% din membrii și simpatizanții ALDE Botoșani.

„De București este numită Mincă dar ca susținere în teritoriu sunt eu președinte. Eu dacă plec de aici, plec cu 80% din potențialul ALDE. Sunt de vreo doi ani aici și nu aș fi vrut să plec dar dacă cei de la București nu sunt de acord cu propunerile mele, voi pleca. Plec cu vreo 80% din simpatizanții ALDE Botoșani. Am lăsat o adresă la București și a trecut deja o săptămână. Eu nu aveam de gând să ies în presă dar pentru că a ieșit Mincă și a spus că m-a dat afară… Ea nu mă poate da afară. Afară mă poate da doar Biroul. Ea poate doar să propună. Nu poate spune că m-a dat afară dacă nu a fost o ședință de Birou. Minte de îngheață apele. În primul rând, Biroul Politic Teritorial ALDE Botoșani nu este statutar pentru că nu este aprobat de București. Orice hotărâre s-ar lua la nivel local, nu este validă. Le transmit colegilor mei care sunt aproape de Mincă, că îi voi da în judecată și o să le cer despăgubiri. Mă judec cu ei până în pânzele albe și câștig. Seamănă cu ceea ce s-a întâmplat cu Țurcanu la PNL. Nu poate să mă dea afară pentru că vrea ea. Ea trebuie să respecte statutul partidului. Ea nu a făcut un Birou Politic Teritorial de o lună de zile”, ne-a spus Dumitru Balan care a mai precizat că intenționează să o acționeze în judecată pe Liliana Mincă.

„Mincă a desființat toate organizațiile care erau în 2016 când a fost dat jos Gică Iacob. De atunci și până acum s-au făcut doar șapte organizații. La nivelul municipiului Botoșani nu este organizație iar aici este 30% din potențialul electoral. Am înțeles că l-a schimbat și pe Ciubotaru. Eu o să o dau în judecată pe Mincă. Din cele șapte organizații, doar una este cu președintele adus de ea, la Săveni. Sunt 15 organizații unde oamenii așteaptă să plece ea de la conducerea partidului ca să vină și să-și facă aceste organizații”, a mai spus Dumitru Balan.

Distribuie pe:


© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )