Connect with us

Sport

Botoșaniul a fost pentru o zi CAPITALA atletismului românesc GALERIE FOTO

Published

on

Botoșaniul a găzduit în premieră Campionatul Național de Cros pentru seniori, tineret și juniori 1. Peste 100 de atleți legitimați la cluburile din România au venit la Botoșani pentru a cuceri o medalie și pentru a se califica la Campionatul Balcanic, competiție care va avea loc peste două săptămâni, tot la Botoșani.

Oficialii federației, sportivii și antrenorii veniți la Botoșani au remarcat traseul foarte bun din pădurea Rediu, organizarea dar și condițiile pe care le-au avut. O parte dintre acești sportivi vor reveni peste două săptămâni la Botoșani pentru a participa la Campionatul Balcanic de Cros, o altă competiție organizată în premieră, în această zonă a țării.

„Pentru prima dată se organizează campionatul național de tineret și seniori la Botoșani. Am mai avut dar la categorii de vârstă mai mici. Datorită organizări foarte bune și traseului din pădurea Rediu, federația s-a orientat și în afara competițiilor interne, vom organiza și Campionatul Balcanic de cros. Mulțumim tuturor instituțiilor care se implică, începând de la Jandarmerie, ISU, Poliția, Primăria Botoșani, Consiliul Județean, Inspectoratul Școlar. Am mobilizat toți colegii de la Liceul cu Program Sportiv, domnul inspector Anisie i-a mobilizat pe profesorii de educație fizică din județ. Vorbim de zeci de oameni implicați în organizarea acestor competiții”, a spus Ioan Huncă, directorul LPS Botoșani.

Ancuța Bobocel s-a pregătit pentru Europene

Vedeta competiției a fost Ancuța Bobocel care a concurat la Jocurile Olimpice din 2008 și 2012 și la Campionatul Mondial de Atletism în 2007 și 2009. Atleta legitimată la CSU Craiova a câștigat fără emoții proba de 8000 de metri, devenind campioană națională la cros. Ancuța Bobocel nu va concura la Balcaniada de cros ci se va menaja pentru Campionatul European de la începutul lunii decembrie.

„Sunt foarte bucuroasă că am participat la acest Campionat Național. S-a făcut făcut o tradiție să alerg la campionatul național. Campionatul European ne așteaptă în decembrie. Emoțiile sunt constructive chiar și la un campionat național, te motivează, vezi la ce nivel te afli înainte de un concurs de obiectiv, un antrenament bun am reușit astăzi. Așteptăm să reprezentăm România la această ediție importantă de campionat european. Din păcate, nu o să pot veni la Balcaniadă pentru că am o mică accidentare la gleznă. Campionatul European este mult mai important și vreau să ajut  echipa. Sper să punctez bine la individual. Sunt la un nivel de pregătire bun, am avut progrese foarte frumoase la 10.000 și 5.000 metri. Cred că la Europenele de cros, în proba de 8.000 metri va fi bine. Eu cred că avem șanse să obținem o medalie cu echipa, ținând cont că în ultimii doi ani am luat argint și bronz. Important ca fetele să fie sănătoase și cu siguranță vom reprezenta România cum putem noi mai bine”, a spus Ancuța Bobocel.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad