Connect with us

Politica

Cristian Achiței, deputat PNL: „Solicit public urgentarea demersurilor pentru modernizarea DN 28B și a DN 29D”

Published

on

Deputatul PNL Cristian Achiței a cerut șefilor Ministerului Transporturilor să urgenteze măsurile pentru modernizarea drumurilor DN 28B și DN 29D, Botoșani – Tg. Frumos și respectiv Botoșani – Ștefănești.

Deputatul botoșănean a făcut o declarație politică de la tribuna Parlamentului prin care i-a pus la zid pe pesediști deoarece nu și-au onorat promisiunile.

„Preocupați exclusiv de demersuri populiste, de acțiuni propagandistice și, mai ales, de campanii concertate de subjugare a Justiției, actualii guvernanți ignoră cu desăvârșire problemele reale ale românilor și nevoile acestora.

Ca deputat de Botoșani, reprezint în Parlamentul României un județ căruia guvernele PSD-ALDE îi refuză sistematic, de doi încoace, orice șansă de dezvoltare normală, prin tergiversarea nejustificată  a investițiilor semnificative în infrastructura de transporturi.

Deși a fost inclus, în urma votării unui amendament susținut de subsemnatul, în Legea Bugetului de Stat pe 2018, proiectul de modernizare a DN 28B Botoșani-Târgu Frumos bate pasul pe loc, procedurile premergătoare execuției derulându-se în ritm de melc. În consecință, nici un metru de drum nu a intrat efectiv în modernizare în tot acest an, starea sa continuând să fie una jalnică.

În ciuda promisiunilor publice repetate ale reprezentanților PSD că modernizarea DN 29D Botoșani-Ștefănești va face obiectul emiterii unei hotărâri de guvern, acest lucru nu s-a întâmplat până la această dată.

Diferența uriașă dintre promisiunile pesediștilor botoșăneni și disprețul cu care sunt tratați în realitate, de către guvernanți, sutele de mii de locuitori ai județului Botoșani este evidentă.

Solicit public, prin prezenta declarație, urgentarea demersurilor pentru modernizarea DN 28B și a DN 29D, drumuri naționale vitale pentru situația socio-economică a județului Botoșani!

Concret, în cazul Drumului Național Botoșani-Târgu Frumos e necesară finalizarea procedurii de licitație, astfel încât în anul 2019 să poată demara efectiv, în teren, lucrările de modernizare.

În cazul Drumului Național Botoșani-Ștefănești, este necesară emiterea în cel mai scurt timp a hotărârii de guvern privind proiectul de modernizare, pentru ca investiția să poată fi prinsă în Legea Bugetului de Stat pe anul 2019”, a spus deputatul PNL Cristian Achiței.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad