Connect with us

Sport

Cristi Borcea nu exclude varianta întoarcerii la Dinamo București

Published

on

Bine-cunoscutul om de afaceri Cristi Borcea, fostul acționar al clubului de fotbal Dinamo București, a acordat luni, 15 octombrie, primul interviu de după punerea în libertate (2 iulie 2018). Interviul, din care reiese faptul că nu exclude o eventuală întoarcere la clubul de suflet, în viitorul apropiat, a fost acordat în exclusivitate prestigiosului cotidian sportiv Gazeta Sporturilor.

În vârstă de 48 de ani, Cristi Borcea a ținut să precizeze inițial că nu va mai activa în fotbal niciodată, însă este sigur că ar putea ajuta la redresarea clubului, care a ratat playoff-ul în sezonul trecut, iar în prezent se află pe poziția a 12-a în clasamentul Ligii I, loc cât se poate de rușinos pentru un club cu pretentiile lui Dinamo.

Totuși, o eventuală implicare a lui Borcea în conducerea gruparii alb-roșii ar putea avea loc doar în condițiile în care Dinamo va beneficia de un stadion nou, iar implicarea să nu ar fi una directă, ci prin intermediul fiului sau Patrick Borcea, actualmente patron la pub-ul cu tematică sportivă și muzicală Vibere.

,,În momentul în care Dinamo va avea un stadion nou, sunt sigur că aș putea să ajut la redresarea clubului, spre a reveni în elită fotbalului intern și internațional. Alături de oameni de afaceri, cinci, șase, șapte, câți s-or strânge și impreună cu Ionut… Să fiu acționar, prin Patrick, da! Dar nu să mă implic eu direct. Iar condiția obligatorie: să fie stadion nou ca să fie o echipă competitivă! Eu am fost aproape, de curând, să preiau Dinamo… În octombrie, anul trecut. Când am avut prima tentativă, prin cerere de liberare, să ies de “acolo”. Atunci voiam să iau Dinamo. Atunci, da! Am vrut clar.’’, a declarat pentru GSP fostul oficial al ,,câinilor rosii’’.

Tot de pe gsp.ro, aflăm că, potrivit Companiei Naționale de Invesitii, noua arenă din ,,Ștefan cel Mare’’ va fi ridicată în locul velodromului din Parcul Sportiv Dinamo, pe o suprafața de peste 4 hectare. Dacă inițial noul stadion ar fi trebuit să fie gata până în vara anului 2020, viceprim-ministrul României, Paul Stănescu, a declarat la finalul lunii august că stadionul nu va putea fi gata pentru a găzdui meciuri de la Euro 2020, urmând a fi finalizat, cel mai devreme, în 2021.

Dacă luăm în considerare recenta întoarcere a lui Mircea Rednic pe banca tehnică plus faptul că Dinamo București a încheiat în august un parteneriat cu celebra agenție de pariuri Unibet.ro, e clar că sunt șanse mari că echipa să aibă un parcurs din ce în ce mai bun în viitor, iar singurul lucru important care ii mai lipsește este un stadion pe măsura palmaresului său si a numarului de fani. Sperăm însă că acest lucru se va rezolva în următorii 2-3 ani, așa cum arată previziunile în acest moment.

La al 4-lea mandat de antrenor al ,,câinilor roșii’’, Mircea Rednic (56 de ani) i-a luat locul lui Claudiu Niculescu pe bancă, imediat după ce Dinamo a pierdut pentru a 4-a oara in ultimele 5 etape, de această dată pe terenul lui FC Botoșani, scor 2-0.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad