Connect with us

Sport

Botoșănenii au dominat Cupa României la Taekwondo

Published

on

În week-end-ul trecut, în Sala Polivalentă din Botoșani a avut loc turneul național de Taekwondo WT – Sport Olimpic, format din Cupa României, aflată la ediția a XIX-a și Botoșani Open, aflată la ediția a VII-a.

La această desfășurare sportivă sau aliniat aproximativ 700 de sportivi de la 32 de structuri sportive de profil, afiliate la Federația Română de Taekwondo WT. Asociația Brilliant Taekwondo Sporting Club a participat la acest turneu cu un lot puternic, format din 70 de sportivi și 8 tehnicieni, obținând 78 de medalii, din care 19 medalii de aur, 24 medalii de argint și 35 medalii de bronz.

Toate aceste rezultate au dus la obținerea Locului 1 în clasamentul general pe echipe la CUPA ROMÂNIEI. Pe lângă, prestigiosul trofeu, Asociația Brilliant Taekwondo Sporting Club a obținut Locul III la categoria generală Copii, Locul III la categoria generală Cadeți, Locul II la categoria generală Juniori și Locul I la categoria generală Seniori.

În cadrul acestui turneu, competiția de tradiție a municipiului Botoșani, a VII-a ediție a Botoșani Open, a fost câștigată tot de Asociația Brilliant Taekwondo Sporting Club. Pe lângă trofeul de Locul I la Clasa A (avansați), au obținut și Locul III la Clasa B (începători).

În acest an, competiția Botoșani Open a fost destinată strict sportivilor cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani, în vederea dezvoltării nivelului categoriilor de vârstă Copii și Juniori mici.

Sportiva Andreea PREPELIȚĂ, legitimată în cadrul Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, a făcut parte din momentul festiv al Centenarului Marii Uniri de la deschiderea oficială a Turneului Național de Taekwondo WT, cântând melodii tradiționale din zona Moldovei și a Bucovinei.

Medaliații de la acest turneu național sunt următorii:

LOCUL 1 : Andrei CORDUNEANU (2 medalii), Andreea CORDUNEANU (2 medalii), Andreea IGNAT (2 medalii), Mihai TUDOSAN (2 medalii), Andrei ANDRUȘ, Diana MATEI, Bianca COSTIC, Robert ANECHITOAIE, Mario COJOCARIU, Mihnea MOLIE, Desire TĂRCUȘ, Ana BOLOCAN, Patrik BRUMARI, Erik BRUMARI și Iustin MANCIU.

LOCUL 2 : Sidonia PAVEL (2 medalii), Robert ANUȚA (2 medalii), Stelian HERȚUG (2 medalii), Maximilian AMIRONESEI (2 medalii), Diana MATEI, Andrei ANDRUȘ, Robert ANECHITOAIE, George ANIȚĂ, George HOBJILĂ, Denisa BOJINCĂ, Bianca COSTIC, Gabriel JURESCHI, Sara CHIRIEAC,

Alexandru AGACHE, Florin RACLEȘ, Gabriel AGHIȚOAIE, Sebastian LUCHIEAN, Fabio ȘTEFAN, Antonia VORNICEANU și Florin RĂILEANU.

LOCUL 3 : Ana GALAN (2 medalii), David COȘARCĂ (2 medalii), Cristian SENCIUC (2 medalii), Mario COJOCARIU, Mihnea MOLIE, David CIUCLEA, Celestin POTOROACĂ, Ana SĂNĂUȚANU, Camelia DAVID,

Francesca GREFU, Vasile SÂRBU, Alexandru MAXIM, Irina IGNAT, Ilinca CRĂCIUN, Denis MATEI, Alexandru CIUCLEA, Daniel SÎRGHE, Bianca HERMENIUC, Desire TĂRCUȘ, Gabriel JURESCHI, Ariana ROTARU, Rebeca RĂDĂUCEANU, Paul ȘTIRBU, Alexandru FUSA, Petrică BURLACU, Olivia RĂDĂUCEANU, Sara CHIRIEAC, Vlăduț GALAN, Marius RAȚĂ, Vlad PETREANU, Nikoleta APĂRECE și Alexandra MOISEIOF.

„Mă bucur enorm că în numai 4 ani de la începerea activității sportive am reușit performanța imensă de a câștiga Cupa României la Taekwondo WT. Pentru mine personal, dar sunt convins că și pentru toată echipa noastră este cel mai important obiectiv pe care l-am îndeplinit până acum. Doresc să le

mulțumesc sportivilor pentru contribuția la câștigarea Cupei României, părinților care sunt alături de noi de fiecare dată, susținătorilor noștri din comuna Dumbrăveni și din Clubul Sportiv Botoșani, dar și colaboratorilor din cadrul Protecției Copilului și sponsorilor care susțin anumiți sportivi la deplasări

naționale și internaționale. Pentru noi anul competițional nu s-a încheiat și așteptăm cu mare interes Campionatele Europene din această toamnă”, a declarat președintele Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, Denis-Paul MATEI – Centură neagră 4 Dan.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad