Connect with us

Evenimente

Indivizi cercetați pentru înșelăciune. Au fost prinși la Sulița unde încercau să vândă un inel

Published

on

La data de 15.10.2018, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 3 Hlipiceni au depistat pe raza comunei Suliţa un autoturism condus de un bărbat de 57 de ani, din judeţul Buzău, în care se mai afla un pasager, în vârstă de 27 de ani, din judeţul Prahova.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat asupra celor doi un inel din metal galben, cu privire la care exista suspiciunea că este folosit în comiterea de acte infracţionale, constând în aceea că bărbaţii îl ofereau cetăţenilor sub pretextul că au rămas fără combustibil, urmând ca ulterior să negocieze contravaloarea acestuia.

În urma controlului autoturismului, nu au fost identificate alte bunuri sau valori de interes.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, care urmează să fie soluţionat procedural.

Infractorii voiajori dispun de mijloace de transport şi îşi adaptează activitatea infracţională în funcţie de vulnerabilităţile identificate în teren. Abordează persoane întâlnite pe stradă sub diverse pretexte, culegând astfel informaţii cu privire la persoane care deţin sume de bani sau bunuri de valoare.

Pentru a nu cădea victime ale infracţiunilor comise de infractorii voiajori, poliţiştii botoşăneni le recomandă cetăţenilor:

să nu dea curs unor oferte comerciale aparent avantajoase

să nu dea curs unor oferte constând în vânzarea diferitelor obiecte de uz casnic sau bijuterii din diverse metale direct la domiciliu. Acestea sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa cumpărătorului, iar în momente de neatenţie sustrag chiar şi bunuri din imobil

În cazul în care aveţi suspiciuni apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad