Connect with us

Economic

Centrul de recuperare WorkTape a achiziționat un aparat care nu există în spitalele din Botoșani FOTO&VIDEO

Published

on

Centrul de recuperare medicală WorkTape Botoșani a achiziționat de curând un dispozitiv multidisciplinar folosit în ortopedie, fizioterapie, medicină sportiv, urologie și medicină veterinară. 

Terapia shockwave elimină durerea, favorizează vindecarea, crește circulația locală îmbunătățind astfel metabolismul tisular, crește producția de colagen, relaxează musculatura și dizolvă fibroblastii calcifiați.

Avantajele terapiei shockwave sunt: eficiența în 70-80% din cazuri, tratarea durerii cronice și creșterea mobilității fără medicamente. O ședință de terapie durează între 10 și 20 de minute și se fac 3-5 ședințe.

Mihai Venedict, managerul WorkTape, spune că an de an investește în aparatură medicală și încearcă să ofere pacienților servicii de recuperare medicală cum sunt în București sau chiar în țări dezvoltate din Europa.

Interesant este că acest aparat nu există în unitățile medicale din Botoșani, nici măcar în spitalul de Recuperare.

Cu aparatul unde soc SmartWave SHOCKWAVE se pot trata următoarele afecțiuni:

  • Fasceita plantara – Pintenul calcanean apare sub calcai sau in spatele calcaiului si se datoreaza unei inflamatii de lunga durata ale fasciei plantare sau a tendonului achilean la locul de prindere al acestora de calcaneu. Terapia shockwave este capabila sa elimine simptomele putand sa calcati iarasi cu toata forta pe picior fara durere.
  • Durerea de sold – bursita trohanteriana care se formeaza intre muschiul fesier mare si trohanter .
  • Durere de genunchi- tendinita rotuliana manifestata prin durere la insertia tendonui rotulian
  • Durere la nivelul tendonului achilean- tendinita achileana care poate sa apare in urma unor activitati ca alergatul, saritul sau alte traume
  • Dureri de umar –Terapia shockwave si a dovedit eficenta in 81% din cazuri reducand durerea si crescand mobilitatea umarului. Daca ai o activitate sportiva care solicita umarul,sau o durer la ridicarea bratului este posibil sa scapi fara operatie
  • Dureri de cot – epicondilita mediala si laterala reprezinta inflamatia insertiei tendoanelor musculaturii bratului si se manifesta prin dureri la nivelul cotului accentuate de miscarea si mai ales rotatia antebratului
  • Dureri de spate – Daca te doare spatele, nu esti singurul. Aproape toate lumea la un moment dat a suferit de durere de spate, aparuta la serviciu, in timpul activitatilor zilnice, sau in perioada de vacanta. Americanii cheltuiesc aproape 50 miliarde de dolari anual pentru tratamentul durerilor de spate, aceasta afectiune ocupand locul 2 ca frecventa in cadrul afectiunilor neurologice.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad