Connect with us

Sport

FC Botoșani – Dinamo. Derby-ul suferinței

Published

on

FC Botoșani și Dinamo se vor întâlni luni seară, în ultimul meci al etapei a XI-a. Se vor întâlni echipele aflate pe locurile 12 și respectiv 10 în clasamentul Ligii I. În zece meciuri jucate, FC Botoșani a obținut o singură victorie, a remizat de șase ori și a pierdut de trei ori. A marcat 12 goluri și a primit 14.

Dinamo are trei victorii, două egaluri și cinci înfrângeri. A marcat tot 12 goluri dar a primit 17. Costel Enache, antrenorul principal al FC Botoșani, se așteaptă la un meci echilibrat și susține că nu există o favorită.

„Suntem două echipe care nu trecem printr-o perioadă foarte bună, avem ceva de demonstrat, avem răni, avem orgolii rănite. E clar că lupta asta va fi foarte echilibrată și cu mult mai multe argumente decât punctele puse în joc. Mi-aș dori să fie un meci de luptă pentru că e condiția de bază cu care putem câștiga. Nu cred că e momentul să facem economie de energie. Trebuie să fim implicați, toți cei din club. E o situația delicată și e nevoie de energia fiecăruia dintre noi. În ultima perioadă ați observat un echilibru foarte mare în campionatul nostru. Este imposibil să spui cine va câștiga un joc. Echipele sunt destul de echilibrate. Sper ca noi să fim bucuroși. Sunt jocuri destul de intense. Ca raport de joc nu suntem departe de campionatul Belgiei. Acolo sunt trei echipe foarte bune care ridică cotă. Poate nu suntem foarte spectaculoși dar nici nu consider campionatul României foarte slab”, a spus Costel Enache.

„Nu a putut face mari modificări”

De aproape două săptămâni, Dinamo are un nou antrenor. Este vorba de Claudiu Niculescu, fostul antrenor de la FC Voluntari. Cu Niculescu pe bancă, Dinamo s-a calificat în optimile Cupei României și a remizat cu Sepsi în campionat.

„Nu a putut face mari modificări. În trei-patru antrenamente nu poți să modifici un model de joc. Cred că merge pe o oarecare continuitate. Sunt ceva schimbări, multe la faze fixe, o abordare mai pragmatică. Ne așteptăm să fie ceva surprize în timpul meciului. Ar putea schimba sistemul de joc. Să joace cu doi atacanți. Ar putea fi o mare problemă pentru noi, abordarea ar trebui să fie diferită. Nu asta trebuie să fie grija noastră ci modul nostru de organizare, de implicare, atitudinea, dorința, responsabilitatea. Indiferent ce pregătește adversarul, putem echilibra și trece peste”, a precizat Costel Enache care mizează pe sprijinul publicului:

„Mare lucru nu avem în plus față de ei. Putem avea publicul, dorința de revanșă, jocurile bune de acasă din ultimul an. Ar trebui să ne dea încredere și o abordare mai de luptă”.

Patru absențe în tabăra lui Enache

Albanezul Enriko Papa va fi suspendat pentru meciul de luni. De asemenea, Soiledis, Pițian și Fulop sunt în continuare accidentați iar Fabbrini este incert.

„Avem în continuare probleme medicale. Fabbrini are o lovitură într-o zonă destul de dureroasă. Un hematom destul de mare. Face antrenament individualizat. Ieri s-a mișcat cu noi, mai cu protecție dar important că a făcut antrenament cu echipa. Soiledis e în continuare în tratament, terapie, până la sfârșitul săptămânii. Prinde numai bine vacanța”, a spus Costel Enache.

Partida dintre FC Botoșani și Dinamo se va juca luni seară de la ora 21.00, pe stadionul Municipal. Prețul biletelor este 30 lei la tribună și 15 lei la peluză.

………………….

Sebastian Chitoșcă: „Sper să facem un joc bun ca echipă și să câștigăm. Chiar dacă jocul lui Dinamo suferă și putem profita de acest lucru, ideea este să avem încredere în noi, să muncim și după 90 de minute să luăm cele trei puncte. Publicul să fie alături de noi. Dacă 3000-4000 de oameni sunt alături de tine poți da mai mult în anumite momente când esti lipsit de forță. Te motivează, te ambiționează și cu siguranță alături de ei sperăm să facem jocuri bune”.

Cătălin Golofca: „Dinamo și Botoșani sunt doua echipe bune. Am făcut meciuri bune dar din păcate nu am reușit să scoatem mai mult de un punct, avem nevoie de victorii si trebuie să câștigăm acest meci. Muncesc foarte mult, mă pregătesc foarte bine și sper să marchez. Anul trecut marcam din jumătate de ocazie. Vreau să revin la forma de anul trecut, de asta mă pregătesc. E adevărat că ne-am pierdut din agresivitate dar nu-i poți cere lui Ongenda sau lui Fabbrini să facă faza defensivă excelent. Ei pe atac sunt letali, jucători foarte buni, chiar am rămas impresionat de ei, două transferuri foarte bune pentru FC Botoșani. De când sunt eu aici nu am început așa prost campionatul dar suntem încrezători, muncim mult și cu o victorie acum se vor schimba lucrurile”.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad