Connect with us

Administratie

Șefii CJ-ului fac jocurile sucevenilor de la Diasil și pregătesc o creștere uriașă a tarifelor la gunoi

Published

on

În ședința de Consiliu Județean de mâine va fi supus spre aprobare un proiect cu mare impact asupra cetățenilor și bugetelor primăriilor din județul Botoșani.

Este vorba de proiectul privind „modificarea tarifelor activităților aferente serviciului de salubrizare prestate de către operatorul de salubrizare Asocierea SC Diasil Service  SRL Suceava & SC Rossal SRL Roman și aprobarea actului adițional nr. 2/2018 la Contractul de delegare a gestiunii, prin concesiune, a activității de administrare a stațiilor de transfer, sortare a deșeurilor municipale și administrare a depozitului de deșeuri – Județul Botoșani nr 12016/02.08.2016”.

Compania Diasil Suceava a câștigat majoritatea licitațiilor organizate în urma investițiilor făcute cu fonduri europene de către Consiliul Județean Botoșani. A câștigat colectarea gunoiului din mai multe zone ale județului Botoșani dar marea lovitură a fost câștigarea licitației pentru administrarea depozitului de deșeuri de la Stăuceni.

După o perioadă în care au practicat tarifele cu care au participat la licitații, cei de la Diasil au cerut majorarea acestor tarife. Șefii Consiliului Județean, care încasează lefuri de peste 10.000 lei net lunar, s-au arătat foarte darnici cu firma suceveană, au acceptat majorările propuse și mai au nevoie doar de voturile consilierilor pentru a crește aceste tarife.

În expunerea de motive, cei de la Consiliul Județean Botoșani le plâng de milă celor de la Diasil Suceava și încearcă să-i convingă pe consilieri cât de necesară este această majorare.

Spre exemplu, tariful de transfer + transport (și administrare stații) ar urma să crească de la 16,44 lei/tonă la 51,80 lei / tonă. În ceea ce privește administrarea depozitului de la Stăuceni, șefii CJ-ului propun o majorare de la 35,11 lei / tonă la 58,82 lei / tonă. De asemenea, tariful de operare pentru serviciile de transfer, transport şi depozitare deşeuri menajere va creşte de la 51,55 lei / tonă la 110,62 lei / tonă. Creșteri semnificative vor fi și la depozitarea nămolului sau a deșeurilor provenite de la activităție de curățenie publică.

În cazul în care consilierii județeni  vor aproba acest proiect de hotărâre, tarifele majorate vor intra în vigoare de la 1 septembrie 2018.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad