Connect with us

Economic

Bani europeni pentru deschiderea de mici afaceri

Published

on

Tinerii din județul Botoșani și regiunea Nord Est a României au șansa de a obține 160.000 de lei prin proiectul Startup Activator. Proiect este finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est și Consiliul Județean Neamț.

Grupul țintă al proiectului este format din 500 de persoane care pot fi angajați, persoane care au deja o afacere, șomeri, persoane inactive, studenți. Aceste pot obține o finanțare de până la 160.000 de lei pentru demararea unei afaceri în mediul urban din regiunea Nord-Est. Aceștia vor beneficia de cursuri gratuite dedicate dezvoltării competențelor antreprenoriale și vor putea participa la un concurs de planuri de afaceri. Cele mai bune 75 de planuri de afaceri vor beneficia de finanțare, alături de servicii personalizate de mentorat și consiliere în afaceri.

Proiectul Startup Activator vizează dezvoltarea competențelor antreprenoriale și manageriale și susținerea dezvoltării spiritului antreprenorial și inovator a 500 de persoane care doresc să inițieze o activitate independentă prin participarea la cursuri de formare în domeniul antreprenoriatului.

De asemenea, urmărește creșterea gradului de informare și de conștientizare cu privire la beneficiile antreprenoriatului, care poate fi o opțiune de carieră pentru fiecare, prin desfășurarea unei campanii de promovare la nivelul regiunii de implementare.

Un aspect foarte important este creșterea ocupării la nivelul regiunii Nord-Est prin crearea a 150 de locuri de muncă în întreprinderile nou înființate.

În plus, se urmărește promovarea inovării sociale prin încurajarea viitorilor antreprenori să angajeze persoane din grupuri vulnerabile; prin crearea de parteneriate la nivelul regiunii Nord-Est care vor implica stakeholderii relevanți pentru promovarea antreprenoriatului; prin organizarea “Zilei porților deschise” de către 50 dintre întreprinderile finanțate și prin implicarea activă a mai multor antreprenori de succes în cadrul activităților proiectului (în special în cadrul activităților de mentorat).

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad