Connect with us

stiri

FC Botoșani – Hermannstadt. C. Enache: Fotbalul nu e matematică. Efortul de la Cluj trebuie făcut din nou

Published

on

FC Botoșani va întâlni în această seară, de la ora 21.00, pe stadionul Municipal, formația Hermannstadt. La prima vedere, echipa lui Costel Enache este favorită dar oaspeții din această seară au demonstrat că  face surprize.

Hermannstadt a promovat fără mari emoții în Liga I, a ajuns până în finala Cupei României iar în prima etapă a sezonului a învins pe Sepsi Sf. Gheorghe. Costel Enache, antrenorul principal al FC Botoșani spune că îl interesează în primul rând punctele în acest debut de campionat și că trebuie aceeași atitudine ca la Cluj pentru a obține victoria.

„Fotbalul nu e matematică. În fotbalul mondial tendința este de echilibru, de egalizare a valorilor și de rezultate imprevizibile. Nu mai putem spune că cineva e favorit dinainte. În prima etapă au fost rezultate destul de curioase sau surprize destul de multe. Ne așteaptă un joc foarte greu. E clar că trebuie să tindem spre victorie pentru că trebuie să ne menținem statutul. Acea victorie poate veni doar dacă suntem conștienți. Efortul de la Cluj trebuie făcut din nou iar determinare și spiritul de sacrificiu trebuie să fie măcar la același nivel. Întâlnim un Hermannstadt omogen, cu entuziasm, emulație, o foarte bună organizare, cu o calitate bună la contraatac, o echipă care poate surprinde în orice moment la faze fixe. Hemannstadt este o echipă bună a campionatului care va face probleme multor echipe. Ne așteaptă un meci greu dar eu merg cu încredere, bazată pe evoluția jucătorilor, pe modul în care s-au antrenat și pe modul în care îi simt în vestiar. Văd un grup unit, un grup care se simte bine împreună”, a spus Costel Enache.

Tehnicianul botoșănean nu își propune un joc spectaculos în acest debut de sezon ci vrea cât mai multe puncte care să-i asigure liniștea.

„Statistica de la ultimul campionat mondial a arătat că echipa cu o posesie mai mică a fost câștigătoare în majoritatea cazurilor. Nu neapărat dacă îți propui să ataci, poți fi câștigător. Pentru a marca ai nevoie de o anumită calitate a jucătorilor sau un model de joc pe care să-l construiești în timp. Nu putem fi o echipă foarte bună de atac pozițional, foarte bine organizată defensiv, foarte bună de contraatac, foarte bună bună pe tranziție. este imposibil la nivelul nostru. Ideea este că avem nevoie de cele trei puncte”, a mai spus Enache.

Fulop: „Va fi un meci mai greu ca la Cluj”

Lorand Fulop a marcat primul gol al echipei FC Botoșani în acest sezon și este un jucător de bază pentru Costel Enache.

„Poate va fi un meci mai greu ca la Cluj. La Cluj nu eram obligați să scoatem un punct sau să batem. Acum suntem favoriți și trebuie să facem tot posibilul să câștigăm meciul. Probabil vom avea mai mult mingea dar sper să avem reușite și să câștigăm. Avem o echipă omogenă, suntem foarte bine în vestiar, uniți. Chiar simțim între noi că avem o unitate foarte bună. Probabil suntem mai buni decât anul trecut. Cei noi s-au integrat foarte repede, i-am primit foarte bine. Nu am gânduri mărețe. și anul trecut am început foarte bine sezonul dar am avut un ghinion. Îmi doresc să fiu sănătos și să joc în cât mai multe meciuri. Am avut probleme, am pierdut două săptămâni din cantonament, mi-am revenit și sunt sută la sută”, a spus Lorand Fulop.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad