Connect with us

Administratie

Populația comunelor din județul Botoșani scade de la an la an: „Sunt familii care au plecat cu totul în Italia sau Germania. Au luat și copiii”

Published

on

De la an la an, populația comunelor din județul Botoșani scade semnificativ. Majoritatea tinerilor aleg să plece la muncă în străinătate unde au șansa de a câștiga mai mulți bani iar după o perioadă decis să se stabilească prin Italia, Germania sau Spania.

În comuna Copălău sunt aproximativ 500-600 de persoane plecate la muncă în străinătate. Fiecare familie din Copălău are cel puțin un membru plecat prin Italia sau Spania. Unii dintre ei și-au luat inclusiv copiii și s-au stabilit în aceste țări.

„Tineretul lucrează în Germania, Italia. Au contracte, se duc cu familia. Câștigă 6-8 euro pe ora. Cred că sunt 500-600 de persoane plecate la muncă în străinătate, dintr-o populație de 4000 e locuitori. Populația comunei este în scădere. Sunt familii care au plecat cu totul în Italia sau Germania. Au luat și copiii”, ne-a spus Ciprian Ivanov, primarul comunei Copălău.

Banii câștigați în străinătate au fost investiți în special în case. Nu și-au cumpărat terenuri și nici cu s-au gândit să înceapă o mică afacere care să le aducă venituri.

„Oamenii au venit și au construit case. Banii i-au investit în case, în garduri. Nu au dezvoltat o afacere, nu au cumpărat terenuri”, a mai spus primarul comunei Copălău.

La fel se întâmplă în majoritatea comunelor din județul Botoșani iar în 10-20 de ani unele sate nu vor mai fi locuite.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad