Connect with us

Evenimente

VORNICENI. Timișorean prins cu aproape 4000 de pachete cu țigări din duty-free

Published

on

În noaptea de 01/02.07.2018, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale nr. 9 aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au depistat pe raza comunei Vorniceni un autoturism înmatriculat în judeţul Timiş condus de un bărbat de 46 de ani, din municipiul Timişoara.

În urma controlului autovehiculului a fost identificată cantitatea de 3.999 de pachete de ţigarete de provenienţă duty free, pentru care conducătorul auto nu deţinea documente justificative, precum şi suma de peste 8.000 de lei.

În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

De asemenea, poliţiştii au dispus confiscarea cantităţii de ţigarete şi a autovehiculului respectiv.

Totodată, bărbatul de 46 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore în arestul IPJ Botoşani, iar în cursul zilei de astăzi va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a fost estimat la 45.000 de lei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad