Connect with us

Administratie

FLĂMÂNZI. Se investesc patru milioane de euro pentru reducerea asistaților sociali și a sărăciei

Published

on

Primăria orașului Flămânzi a lansat proiectul „Măsuri integrate pentru reducerea sărăciei și dezvoltarea comunitară a orașului Flămânzi”, un proiect în valoare totală de aproape 4,5 milioane de euro.

Partenerii acestui proiect sunt Primăria orașului Flămânzi, Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu Flămânzi, Fundația „ICAR” București și THR Consulting Group SRL București. Potrivit inițiatorilor proiectului, au fost stabilite cinci zone defavorizate de pe teritoriul orașului Flămânzi și se vor investi bani în special în educație și sănătate. Cel mai important este că odată demarat acest proiect, o parte din persoanele asistate social vor fi calificate și vor primi un loc de muncă.

„Proiectul vizează mai multe categorii sociale, persoane care nu au niciun sprijin, persoane care nu pot să aibă o calificare deoarece nu au nici măcar opt clase. Prin acest proiect, încercăm să-i ajutăm. Avem 12 specializări. Vor participa la un curs de 30 de zile teorie și 30 de zile practică. Prin acele parteneriate cu diverși agenți economici, îi vom integra și le vom găsi un loc de muncă. Vor fi peste 100 de locuri de muncă disponibile. Avem și un aspect economic. Vor fi finanțate 30 de idei de afaceri cu câte 25.000 de euro iar beneficiarul are obligația ca minim un an după încheierea proiectului să mențină minim doi salariați”, a precizat Dan Oloeriu, primarul orașului Flămânzi.

De asemenea, 50 de copii proveniți din familii sărace vor fi incluși într-un program tip after-school iar pe perioada derulării proiectului vor primi o masă la prânz, vor merge în tabere și excursii și li se vor asigura rechizitele și uniformele școlare.

„50 de copii vor beneficia de programul școală după școală. Vom avea un spațiu modernizat. Acești copii vor primi rechizite, uniforme, vor merge în excursii, tabere, împreună cu părinții și personalul didactic”, a mai precizat primarul orașului Flămânzi.

Tot în cadrul proiectului, 600 de persoane vor beneficia de un set de analize gratuite. Valoarea unui set de analize este de 600 lei. De asemenea, două clădiri vor fi reabilitate iar în urma unei selecții, 30 de persoane vor primi câte 20.000 lei pentru reabilitarea locuințelor.

Distribuie pe:
1 Comment

1 Comment

  1. Alex Chitescu

    14 iulie 2018 at 18:03

    Interesant proiect.Ma intreb daca initiatorii au verificat daca au pentru cine implementa sau sunt facute doar sa dea bine la populatie.Din cate stiu eu in Flamanzi populatia ultramajoritara este pensionara fara lipsa de tineret si forta de munca.Ca drept dovada lucrarile unei firme in Flamanzi se realizeaza cu muncitori din Vietnam.Localitatile din Moldova nu au ce-i mai important adica apa,gaze ,canalizare ,drumuri asfaltate si noi facem proiecte de reconversie.Unde sa muncesti cand toata industria si intreprinzatorii privati s-au retras in Ardeal sau in jurul capitalei.La ce ajuta calificarea la Flamanzi cand kg de lemne este de 5mii lei vechi,cand salarul la negru la privati este de 10mil lei vechi.Sau poate la aceste proiecte banii se impart intre initiatori si cei ce instruiesc cursantii…Interesant nu?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad