Connect with us

Sport

FC Botoșani – Aerostar 0-0, în primul amical din această vară GALERIE FOTO

Published

on

FC Botoșani a jucat în această după amiază primul meci amical din perioada de pregătire. Echipa lui Costel Enache a întâlnit pe stadionul Municipal formația Aerostar Bacău, nou promovată în liga a II-a.

Antrenorul botoșănean a mizat în prima repriză, în mare parte pe jucătorii rămași în lot din sezonul trecut. Singurele noutăți au fost doi jucători greci care au evoluat pe posturile de fundaș dreapta și fundaș stânga plus un atacantul Alex Pop, venit în probe. În partea secundă, au intrat restul jucătorilor din lot, cu excepția lui Mihai Roman care abia a venit la pregătire.

Faptul că FC Botoșani are doar o săptămână de pregătire iar Aerostar Bacău s-a reunit abia acum trei zile, s-a văzut în jocul ambelor formații. Partida s-a încheiat la egalitate, scor 0-0. Ambii antrenori au vrut să testeze jucătorii veniți în probe. Costel Enache i-a folosit pe toți jucătorii tineri dar unii dintre ei nu vor merge în cantonamentul din Austria.

„Încercăm să refacem un lot echilibrat, un lot în care să avem concurență pe posturi. În momentul acesta avem foarte mulți jucători tineri, jucători de perspectivă, încerc și eu să-mi fac o idee despre potențialul lor, să vedem dacă pot fi soluții de joc. Suntem după o săptămână de pregătire, ieri am făcut două antrenamente. Nu era normal să arătăm foarte proaspeți. Suntem într-o perioadă cu achiziții fiziologice, cu antrenamente axate în special e partea fizică. Sper să ne mișcăm rapid și să completăm lotul. Cantonamentul de două săptămâni din Austria este cheia pentru turul campionatului. Probabil vor mai pleca doi-trei jucători, dintre cei foarte tineri, care nu sunt soluții în acest moment pentru Liga1. Rămân în atenția noastră”, a spus Costel Enache.

De partea cealaltă, Cristian Popovici, antrenorul principal al băcăuanilor, spune că este într-o perioadă în care încearcă să formeze un lot de jucători cu care să nu aibă emoții în următorul sezon de Liga a II-a. Cert este că Aerostar Bacău nu va fi una din candidatele la promovarea în prima ligă.

„În primă fază ne-am bucurat de această promovare pentru că Bacăul nu mai avea echipă de liga a III-a. Eram doar noi în liga III-a. Acum am rămas singura echipă de liga a II-a din Moldova, din păcate. Sper să mișcăm în sensul bun lucrurile pentru sportul băcăuan. Deocamdată nu putem emite mari pretenții în liga a II-a. Obiectivul este un loc în care să nu fim sub presiunea rezultatelor. Nu ne putem propune promovarea. Nu suntem pregătiți nici financiar, nici ca lot de jucători, nici infrastructură. Trebuie să consolidăm un lot care să ne dea speranțe. Botoșaniul e bine. Rămâne în inima mea, am promovat echipa asta în prima ligă, am scris istorie. Am înțeles că sunt niște frământări la nivel de lot, la conducere, a demisionat Cornel Șfaițer. Așa cum îi cunosc pe oamenii de aici, vor încerca să facă lucrurile bine”, a spus Cristian Popovici.

FC Botoșani: Pap – Karagounis, Miron, Burcă, Aristeidis – Oaidă, Rodriguez – Chitoșcă, Fulop, Golofca – Pop. În repriza a doua au intrat: Brânză, Patache, Dumitraș, Chindriș, Chirilescu, Târșa, Piftor, Corban și Cazacu

Aerostar: Hărăguță – Mihăescu, Mihăeș, Honea – Sahru, Chirilă, Căinari, Istrate – Vraciu, Hurdubei. Au mai intrat Ardei, Covasan, Buuhăceanu, Roșca, Artenie

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad