Connect with us

National

13 kilograme de cannabis descoperite de procurorii DICOT

Published

on

În perioada  20.06.- 21.06.2018  procurorii DIICOT-Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București- Serviciul Antidrog au efectuat două percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti precum şi două acțiuni de prindere în flagrant delict a doi inculpaţi în vârstă de 33 de ani şi respectiv 38 de ani.

În urma acestor activități au fost ridicate aproximativ  13  kilograme de cannabis, 8360  de euro, 7450 de lei, 6 cântare electronice de mare precizie, acte de identitate false.

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat  că membrii grupului infracţional au  efectuat transporturi lunare de cannabis,din Spania, prin intermediul unui serviciu de coletărie, timp de aproximativ 1 an de zile, fiecare asemenea transport cântărind între 10 și 15 kilograme. De asemenea, în activitatea infracțională erau folosite acte de identitate falsificate.

Drogurile erau vândute consumatorilor din municipiul Bucureşti la preţul de 5000 euro/kg, membrii grupului obţinând astfel importante beneficii financiare.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale în cauză.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Sursa: Comunicat de presă

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad